Elisabeta Lipă, lansare ”simbolică” a candidaturii cu aplauze la Cândești, răspunsuri acide pentru Iftime și ”Hai FC Botoșani!” (Foto, Video)

În Sala Sporturilor din Cândești s-au adunat, miercuri după-amiază, zeci de simpatizanți social-democrați, dar și sportivi de talie națională și mondială, cu toții veniți să o sprijine pe Elisabeta Lipă, sportiva care intră în lupta pentru un loc în Camera Deputaților, ocupând prima poziție pe lista propusă de Partidul Social Democrat – Filiala Botoșani. Listă pe care președinta Agenției Naționale pentru Sport este secondată de Marius Budăi. De altfel, alături de Elisabeta Lipă au fost și alți candidați pentru alegerile parlamentare, începând cu Doina Federovici, Alexandra Huțu, Mircea Magdalena, Dana Bețenchi și Remus Dulgheru, aceștia beneficiind și de sprijinul lui Dorin Birta sau al lui Dan Șlincu.

Elisabeta Lipă a început discursul sub semnul emoțiilor, ea exprimându-și atașamentul atât față de locurile în care a crescut, dar și față de familie și prieteni. A vorbit despre viața de sportiv, despre sacrificii, dar și despre provocări. Iar una dintre provocări, a precizat Elisabeta Lipă, a fost chiar intrarea pe scena politică.



”În sportul de performanță am făcut tot ce s-a putut, la cel mai înalt nivel. Dar avem obligația, cei care am ajuns pe cele mai înalte culmi, să creștem această generație de copii ambițioși, să le dăm șansa de a deveni campioni. Iar șansa de a deveni campioni putem să le-o dăm numai dacă ne implicăm. Totdeauna mi-au plăcut provocările. Și intrarea mea în politică este o provocare. Nu sunt obișnuită să fac politică. Eu am făcut politica sportului. M-am luptat corect cu adversarul. Am vrut să fiu prima și Dumnezeu m-a ajutat să reușesc și voi reuși și acum, dar nu singură. Viața mi-a demonstrat că singur, cât de bun ai fi, nu ai cum să reușești. Îți trebuie o echipă. Fac parte dintr-o echipă mare, foarte performantă, și sunt ferm convinsă că veți rămâne uimiți la final, când se va trage linie”, a spus Elisabeta Lipă.

Nu a ezitat să ”ofere niște răspunsuri”, cele mai multe fiind adresate adversarilor politici, amintind de inițiativa liberalilor de a propune schimbarea denumirii Sălii Polivalente din Botoșani, care în prezent îi poartă numele.

”Domnul președinte Iftime este om de sport și vreau să cred că știe ce înseamnă să fii fair-play. Văd că la început de mandat cel mai important obiectiv al dumnealui este să îmi ia mie numele. Numele nu poate să mi-l ia, nu are cum, numele meu este scris în cartea de identitate, numele meu este aici unde îmi am rădăcinile. Dar mă gândesc să nu se decidă să îmi ia și medaliile. Se poate gândi până la 31 decembrie, că sunt depuse la Banca Națională, după care le voi lua acasă și nu i le voi mai da. Dar îi voi face niște copii, să le aibă la intrarea în sediul Consiliului Județean și dimineața să își aducă aminte de mine, de județul Botoșani care a dat valori incontestabile de-a lungul timpului și pe care nu are voie să le jignească, indiferent ce face, unde candidează și ce viitor și-a propus. Dar nu are voie să jignească”, a replicat Elisabeta Lipă.

Fosta campioană mondială a mai ținut să lămurească și acuzele privind apartenența la județul Botoșani sau zvonurile că ar fi fost ”refuzată” pe listele de la Suceava.

”Eu sunt de aici, din Botoșani. Pe mine m-au vrut mulți, nu cum spune domnia sa: ”au refuzat-o toți”. Pe mine nu m-a refuzat nimeni, eu am ales să vin aici, pentru că aici e casa mea. La început de mandat, nu înțeleg de ce este atât de înverșunat, atât de nervos. Politica se poate face și altfel, nu doar arătând cu degetul și scoțând tot ce ai mai urât din tine, ci poți să scoți ce ai mai bun din tine și să te lupți cu adversarul în proiecte”, a continuat Elisabeta Lipă.



După ce Elisabeta Lipă a făcut o serie de remarci cu privire la soarta echipei de fotbal, deputatul Marius Budăi a simțit nevoia să intervină și să ”echilibreze” discursul.

”În spiritul a ceea ce ne-a învățat Marcel Ciolacu de câțiva ani încoace și a spiritului omului care unește, și nu dezbină, pentru noi toți de aici FC Botoșani este echipa fanion a județului indiferent cine o finanțează, și ca atare vă rog să aplaudați FC Botoșani”, a rostit Marius Budăi.

”Ne dorim ca FC Botoșani să fie o echipă performantă și cred că și aici e rolul nostru, dacă ai un conducător care nu găsește strategia potrivită are nevoie de ajutoare. Mult succes antrenorului principal, sunt sigură că va și găsi soluția să scape de ultimul loc”, a punctat la final Elisabeta Lipă.

Elisabeta Lipă a beneficiat, în partea a doua a evenimentului de la Cândești, de sprijinul unora dintre sportivii de performanță, toți medaliați la nivel național, internațional sau mondial, alături de aceștia aflându-se și antrenorii sau cei care de-a lungul timpului au descoperit viitoarele talente.

”Evenimentul este doar despre trecerea pe acasă încă o dată a Elisabetei Lipă, un eveniment organizat simbolic într-o sală de sport, pentru că este un om de sport”, a încheiat Marius Budăi.  







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au respins 2.650 euro mită de la un conducător auto prins beat la volan! (Video)

astăzi, 10:34

Duminică, 27 octombrie, în jurul orei 2.30, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către...

Andrei Tcaciuc, un spectacol despre ”oamenii care se grăbesc” într-un oraș al energiilor culturale (Video)

astăzi, 09:58

Coregraf și performer botoșănean de origine ucraineană, Andrei Tcaciuc a urmat cursurile programului Coregrafie din cadrul Universității Națională de Arte „George Enescu” din Iași...

Peste o sută de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European: oferta AJOFM

astăzi, 09:56

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 142 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Germania 60 locuri de mun...