Cosmin Andrei: „Parlamentarii PNL Botoșani s-au opus din nou dublării alocațiilor de la 1 septembrie pentru 20.000 de copii din municipiul Botoșani”

Cosmin Andrei: „Parlamentarii PNL Botoșani s-au opus din nou dublării alocațiilor de la 1 septembrie pentru 20.000 de copii din municipiul Botoșani”

Comunicat:

Viceprimarul municipiului Botoșani, social-democratul Cosmin Andrei le cere public reprezentanților PNL Botoșani să le spună celor 20.000 de copii și familiilor acestora din municipiul Botoșani de ce parlamentarii liberali Cristian Achiței și Costel Șoptică au votat împotriva dublării alocațiilor de la 1 septembrie 2020.

„Domnule Flutur, de ce le-ați permis colegilor de la PNL Botoșani să trădeze interesele comunității pe care o reprezentați în calitate de primar? Ați pus mai presus interesele de partid decât pe cele ale copiilor și familiilor acestora din municipiul Botoșani. Copiii și părinții din Botoșani au ajuns bătaia de joc a liberalilor domnului Orban, care s-a opus de trei ori până acum dublării alocațiilor, așa cum prevede legea promulgată de președintele Iohannis. PNL, în loc să dubleze alocațiile așa cum prevede legea în vigoare redactată și votată de PSD, liberalii bagă mâna în buzunarul fiecărei familii din România și dublează bugetul pentru alegeri! Domnul Orban și doamna Violeta Alexandru care repetau de câte ori erau întrebați că vor respecta legea pentru dublarea alocațiilor, au mințit și și-au pus parlamentarii din toate județele, inclusiv din Botoșani să le blocheze”, a declarat Cosmin Andrei.

Parlamentarii PSD Botoșani s-au ținut de cuvânt și prin votul lor de ieri din Camera Deputaților au determinat dublarea alocațiilor în pofida obstrucțiilor repetate ale Guvernului Orban și ale parlamentarilor PNL. Toți deputații PSD au respins ieri Ordonanța de Urgență prin care guvernul PNL dădea doar a cincea parte din drepturile legale cuvenite copiilor. În realitate Guvernul Orban tăia cu 80% majorarea prevăzută de lege. Nu există nicio scuză, de niciun fel, pentru ca Guvernul să nu găsească banii necesari pentru dublarea alocațiilor.

„Domnule Flutur, dublarea alocațiilor este o obligație legală și morală pentru toți copiii, nu este o pomană din partea Guvernului PNL. Avem copii care nu pot frecventa grădinițele și cursurile școlilor pentru că sunt desculți și nu au pe ce scrie! Chiar nu vă interesează deloc de acești copii? Chiar nu dați doi bani pe educația copiilor din Botoșani. Dincolo de orice luptă politică, e vorba de interesul și educația copiilor noștri. Nu fiți laș domnule Flutur și cereți-le colegilor parlamentari de la PNL Botoșani și domnului Orban să nu mai blocheze în zilele următoare dublarea alocațiilor pentru a patra oară”, a subliniat Cosmin Andrei.

(Comunicat de presă emis de organizația județeană PSD Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
12

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
282

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
315

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...