Cosmin Andrei a anunțat că va continua construcția de locuințe și programele de reabilitare termică a blocurilor

Începe construcția locuințelor pentru tineri din zona fostului Obor.

Cosmin Andrei a anunțat că va continua construcția de locuințe și programele de reabilitare termică a blocurilor

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că va continua și în mandatul următor programele de investiții pentru construcția de locuințe noi și pentru anveloparea termică a blocurilor vechi.

„Am promis în 2020 că voi construi locuințe pentru tineri și voi atrage fonduri europene pentru reabilitarea blocurilor din orașul nostru. M-am ținut de cuvânt și până la finalul acestui mandat se va finaliza blocul cu 24 de locuințe din Parcul Tineretului și cele 6 scări de bloc cu 72 de apartamente din cartierul ANL Cișmea. Împreună cu echipa de la Primărie am depus și am câștigat proiectul pentru construcția a două blocuri verzi cu un consum redus de energie cu 64 de apartamente pentru tineri vulnerabili în zona fostului Obor. Aici deja se lucrează la fundația creșei care face parte din acest ansamblu de locuințe, unde vor fi amenajate și locuri de parcare, spațiii verzi și locuri de joacă pentru copiii familiilor care se vor muta în această zonă a orașului”, a declarat Cosmin Andrei.

Primarul a mai amintit de faptul că se lucrează la proiectul pentru aprobarea construcției a trei scări de bloc cu 52 de locuințe pentru tineri în cartierul ANL Șoseaua Iașului. De asemenea urmează să înceapă prima etapă a programului european „Valul renovării” pentru anveloparea unui număr de 8 blocuri cu 25 de scări, care presupune pe lângă izolarea termică și refacerea instalațiilor pentru apă caldă și căldură astfel încât să se reducă consumul prin folosirea energiei solare prin panouri fotovoltaice. Pentru toate aceste programe, banii europeni au fost obținuți și urmează să înceapă lucrările.

(Comandat de Partidul Social Democrat - Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
755

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
72

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
296

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...