Contac va fi pe buletinele de vot. VEZI ce se intampla daca ar castiga mandatul de senator!

Contac va fi pe buletinele de vot. VEZI ce se intampla daca ar castiga mandatul de senator!

Constantin Contac se va regasi pe buletinul de vot la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie! Acesta si-a depus candidatura pentru un mandat de senator pe Colegiul 3 Botosani luni, Biroul Electoral de Circumscriptie dand o decizie prin care candidatura acestuia a fost acceptata, la acea data fiind intrunite toate cerintele impuse de lege in ceea ce priveste candidatura sa.

Intrucat termenul de depunere a contestatiilor in ceea ce priveste candidatura a expirat, aceasta ramane in continuare valida.

In plus, legea nu prevede ce se intampla cu o persoana care si-a depus candidatura, aceasta i-a fost acceptata, iar ulterior a primit o condamnare cu executare.

"Noi nu putem interveni. Odata ce o candidatura a ramas definitiva, noi nu avem cum sa mai intervenim. Noi am dat decizie si i-am acceptat candidatura. El ramane pe buletinul de vot", a declarat judecatorul  Lacramioara Axinte, presedintele Biroului Eletoral Judetean.

In cazul in care insa Constantin Contac ar iesi castigator pe Colegiul pe care candideaza, rezultatul nu va fi validat, intrucat, potrivit hotararii judecatoresti date de Inalta Curte de Casatie si Justitie, acestuia i se interzice dreptul de a fi ales pe o perioada de doi ani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
228

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
124

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
92

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...