Alegeri parlamentare 2020: Botoșani, VOT de blam pentru parlamentarii din România

Alegeri parlamentare 2020: Botoșani, VOT de blam pentru parlamentarii din România

A mai rămas doar o oră până la închiderea urnelor, iar prezența la vot în județul Botoșani rămâne la fel de scăzută, cea mai mică din istorie.

Trendul este general în România care reușește cu greu să aducă 30% dintre români la vot. Practic, șapte din zece români au spus NU prin neprezentare până în acest moment ofertelor făcute de partidele politice din România, iar rezultatele vor duce la crearea unei majorități parlamentare care, în fond, nu va reprezenta voința populară majoritară, ci doar a unei treimi din alegători.

La Botoșani, până la ora 20.00, din cei 368.240 votanți înscriși pe listele permanente, au fost la vot 104.801 persoane, ceea ce înseamnă o prezență la urne de 28,51 %.

Pe listele permanente și-au exprimat votul până în acest moment 96.748 votanți iar pe listele suplimentare 6.681. De asemenea, un număr de 1.372 persoane au votat cu urnă mobilă.

La Botoșani au fost organizate 427 de secții de votare, iar cei mai mulți care au ajuns la vot până în prezent sunt din mediul rural, aproximativ 60.791 votanți, în timp ce în orașe, mediul urban, au ajuns la vot 44.010 persoane.

De asemenea, în municipii și orașele din județ, prezența la vot încă nu a depășit 27- 32%, cel mai mare procent fiind în orașul Săveni, 32,3%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Imagini de coșmar la EURO 2020. Danezul Christian Eriksen și-a pierdut cunoștința pe teren

astăzi, 20:00
116

Christian Eriksen, vedeta danezilor, a căzut inert pe gazon și a avut nevoie imediat de ingrijiri medicale în această seară. Fotbaliștii au început să plângă iar doctorii au i...

Două bombe rămase neexplodate din timpul conflictelor armate, descoperite la Tudora

astăzi, 19:30
70

Două bombe de aruncător, de calibru 60 mm, au fost scoase la suprafață în această această după - amiază de o echipă de muncitori care executa lucrări de canalizare, pe raza comunei Tud...

La Botoșani a debutat Noaptea Muzeelor

astăzi, 19:00
61

La Botoșani a debutat în această seară unul din cele mai interesante evenimente culturale, Noaptea Muzeelor, eveniment care este organizat de Muzeul Judeţean Botoşani împreună cu cel...