(P) Vrei o căsuță la munte? Află 3 soluții prietenoase cu bugetul

(P) Vrei o căsuță la munte? Află 3 soluții prietenoase cu bugetul

   sursa: mali maeder, Pexels.com

O casă la munte îţi poate aduce liniştea şi pacea la care visezi. În plus, te vei bucura de aer curat, peisaje deosebite şi posibilitatea de a petrece timp în natură oricând doreşti. Din păcate, costurile asociate achiziționării unui teren şi case la munte sunt destul de ridicate, aşa că uneori este necesar să îţi foloseşti creativitatea pentru a descoperi soluţiile potrivite.
Nu îţi face griji, poţi găsi o căsuţă la munte şi cu un buget ceva mai mic, însă va trebui să faci mici compromisuri, în funcţie de ceea ce îţi doreşti!

Iată 3 opţiuni budget-friendly pe care le poţi lua în considerare pentru a-ți împlini visul de a avea o casă la munte

1. Terenuri în zone mai puțin populare

Dacă îţi doreşti un teren la un preţ avantajos, cea mai simplă soluţie este să te îndrepţi către locuri ceva mai greu accesibile sau zone mai puţin populare. Majoritatea oamenilor caută terenuri în zona Brașovului, în special datorită proximităţii faţă de capitală, de aceea preţurile în localităţile din acea zonă sunt destul de piperate.
Pentru a descoperi un teren la un preț mai accesibil, explorează localitățile mai puțin cunoscute din zonele montane. Este important să iei în calcul atât distanța față de reședința ta, cât și reputația localității pe care intenționezi să o alegi.

2. Cabane modulare

Cabanele modulare sau casele pe structura uşoară reprezintă o soluţie minunată pentru persoanele care vor să economisească bani şi timp. Acestea sunt gata de locuit în timp record, iar costurile sunt mult mai reduse comparativ cu o casă din materiale tradiţionale. Găseşti tot felul de modele disponibile, de la case de 30 de metri pătraţi şi până la case de 100 sau 150 de metri pătraţi.
Bineînţeles, va trebui să vii cu soluţii creative în anumite cazuri, mai ales când vine vorba de încălzire. Pentru modelele de tip tiny house, încălzirea se poate realiza cu ajutorul convectoarelor electrice. Poţi comanda un convector electric de pe altex.ro, unde găseşti o gamă variată de produse. Pe lângă convector electric mai poţi investi şi în panouri solare sau o pompă de căldură.

3. Proiect pe etape

Dacă nu ai încă la dispoziţie toți banii necesari pentru a construi o casă la munte sau pentru a cumpăra una gata făcută, poţi începe cu paşi mici. Primul pas îl reprezintă găsirea şi achiziţionarea terenului potrivit. Mai apoi, poţi lua o pauză cât timp plănuieşti racordarea la utilităţi şi obţinerea autorizaţiilor de construcţie. Ulterior, odată ce decizi ce tip de căsuţă vrei să construieşti, ai oportunitatea de a o construi pe etape. Unele persoane se ocupă mai întâi de fundaţie, iar după ceva vreme ridică structura. Astfel, proiectul tău va prinde viaţă, însă va dura puţin mai mult.
Visul de a avea o căsuţă la munte se poate transforma în realitate şi cu un buget redus. Vei avea nevoie de soluţii creative, răbdare şi planificare în avans, pentru ca proiectul tău să prindă contur. Așadar, fie că optezi pentru un teren într-o zonă mai puţin populară, fie că alegi să construieşti pe etape sau să cumperi un tiny house, visul tău se poate realiza şi fără să cheltuiești sume enorme de bani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noi oportunități de dezvoltare pentru municipiul și județul Botoșani!

astăzi, 17:15

Proiectul, în valoare de 15,91 milioane de lei, este finanțat prin Programul Operațional de transport PT 2021-2027 și prevede abordarea integrată a transportului de persoane tip navetă pe i...

(P) Importanța licenței cazinourilor online: Cum verifici siguranța platformelor

astăzi, 16:36

În lumea fascinantă a jocurilor de noroc online, siguranța și încrederea sunt esențiale. Cu toate acestea, navigarea prin multitudinea de opțiuni poate fi copleșitoare, mai ales pent...

Mesajele de avertizare a populației și tehnologia utilizată! (Video)

astăzi, 16:21

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ne aduce la cunoștință metoda prin care este difuzat un mesaj de avertizare a populației.    Operatorul Sistemului RO-ALERT are la ...