(P) Mergi cu cortul la festival? 6 sfaturi utile pentru confort de 5 stele sub cerul liber

(P) Mergi cu cortul la festival? 6 sfaturi utile pentru confort de 5 stele sub cerul liber

   Sursa foto: unsplash.com

A sosit sezonul dedicat festivalurilor în aer liber și, cum poți să intri perfect în atmosferă altfel decât să-ți instalezi cortul cât mai aproape de ,,pulsul’’ evenimentului? Când preferi campingul ai șansa de să te integrezi la maxim în vibe-ul festivalului, să fii permanent prezent în atmosferă, să întâlnești oameni pe aceeași frecvență cu tine și să ieși din zona ta de confort.

Totuși, atunci când alegi cortul în locul confortului oferit de hoteluri trebuie să ai în vedere și principalele provocări pe care le presupune această opțiune.
Ai decis să schimbi condițiile hotelurilor cu experiența la cort?

Așadar, am pregătit pentru tine o listă cu lucruri indispensabile care să-ți facă șederea la cort pe parcursul festivalului o amintire plăcută.

• Pelerina de ploaie

Șederea la cort și festivalul în aer liber te expun anumitor riscuri pe care le aduc fluctuațiile de temperatură. Chiar și în timpul sezonul cald, se poate întâmpla să te prindă o ploaie scurtă de vară sau zile de vânt rece. De aceea, adu-ți aminte să așezi în rucsac o pelerină de ploaie respirabilă pentru a preveni supraîncălzirea, destul de lungă pentru a-ți proteja corpul și care să fie dotată cu glugă reglabilă.

• Trusa de îngrijire personală

În ceea ce privește produsele dedicate igienei personale, deosebit de utile sunt șervețelele umede, gelurile antibacteriene, șampoanele uscate și săpunurile lichide universale care pot fi folosite inclusiv ca gel de duș sau detergent de rufe sau vase.

• Accesorii utile

Pentru a-ți maximiza nivelul de confort chiar și de-a lungul zilelor petrecute la cort mai poți lua cu tine un power bank care să-ți încarce bateria de minim 4 ori, o lanternă frontală și un breloc multifuncțional cu tirbușon, briceag, foarfecă etc. De asemenea, dacă ești fumător, atunci te poți bucura de tabieturile tale, cu o țigară electronică de unică folosință cu design discret special conceput de TuburiAparate.ro. Acestea sunt o alternativă benefică și pentru cei din jurul tău, deoarece nu riști ca fumul să se impregneze în haine și piele.

• Tacâmuri din materiale prietenoase cu mediul

Pentru prepararea hranei poți lua cu tine recipiente pliabile din silicon, tacâmuri fără BPA sau din inox.  

• Sacul de dormit

După o noapte albă de festival, corpul tău are dreptul la un somn reconfortant într-un mediu sigur. De aceea, investește într-un sac de dormit cu umplutură sintetică. Acesta îți poate oferi o senzație de relaxare pentru odihnă de calitate și în plus, te protejează de riscurile umezelii.

• Medicamente de bază

Distracțiile până în zori și dormitul sub cerul liber se pot lăsa cu răceli sau dureri în diverse zone. Așadar, notează-ți pe listă și medicamente pentru calmarea durerilor de cap și de stomac, niște plasturi, vată, iar niște vitamine care să te energizeze ar fi chiar indicate.

Toate aceste elemente sunt de asemenea recomandate și în cazul escapadelor ocazionale cu cortul la munte sau la mare, ori de câte ori ai chef de o aventură în inima naturii. Lista obiectelor esențiale poate fi completată cu altele suplimentare, adaptate mediului în care alegi să campezi, duratei de ședere și stilului tău de concediu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doina Federovici, aleasă în conducerea Senatului!

Saturday, 21 December 2024

După depunerea jurământului de către senatorii aleși pe 1 Decembrie, plenul Senatului și-a ales noua conducere, din care fac parte reprezentanții tuturor partidelor. Senatorul Doina Federo...

Un autoturism a intrat în vitrina unui magazin! (Foto)

Saturday, 21 December 2024

La fața locului au intervenit pompierii militari cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Suceava. P...

LA MULȚI ANI! Actrița care a debutat pe scena de la Botoșani împlinește astăzi 86 de ani! (Video)

Saturday, 21 December 2024

S-a născut pe 21 decembrie 1938, în casa căpitanului Marcu Mărculescu, medic la regimentul din Aiud, şi a soţiei sale Eugenia Despina Banos. A copilărit la Craiova, în casa bunicilor...