(P) Înapoi la teme: scaune de birou ergonomice pentru un an școlar productiv

Nu numai adulții au nevoie de scaune de birou confortabile la lucru, ci și copiii. După începutul școlii, cei mici petrec o mulțime de timp în poziție așezată și au nevoie de confort.
Acesta este esențial pentru o postură corectă, pentru randament la studiu și pentru o dezvoltare adecvată a coloanei vertebrale, de aceea alegerea scaunului trebuie făcută după anumite considerente.
În acest articol vei descoperi care sunt criteriile de alegere atunci când cauți în oferta de scaune birou a magazinelor specializate, fizice sau online. De la înălțimea copilului, posibilitățile de reglare, un anumit tip de spătar și parte de șezut, și până la materialele din care este realizat și ergonomia construcției, toate sunt aspecte importante când vine vorba despre siguranța și confortul școlarilor.

Ce înseamnă un scaun de birou ergonomic?

Studiul, temele primite pentru acasă, cărora li se adaugă proiectele pe calculator și jocurile online fac ca cei mici să petreacă tot mai mult pe scaun, la birou. Din acest punct de vedere, pentru a evita deformările coloanei, o postură necorespunzătoare și probleme ulterioare de sănătate, scaunul de birou trebuie ales cu deosebită grijă.
Pentru elevii care sunt încă în creștere și care nu ajung confortabil la suprafața de lucru, un scaun cu înălțime reglabilă este important pentru o postură corectă și pentru susținerea aparatului lor musculo-scheletic în cea mai bună formă. Atunci când lucrăm la un birou, obiectivul nostru este să stăm într-o poziție neutră, care este cea mai puțin obositoare pentru organism.

O poziție corectă la birou, care să nu-l obosească pe copil, să nu-i suprasolicite coloana sau mușchii gâtului și ai spatelui implică așezarea cu genunchii la un unghi de 90 de grade sau puțin mai larg, mâinile, brațele și încheietura mâinii aliniate și paralele cu podeaua, tălpile sprijinite pe podea sau pe un suport plan, capul drept, aliniat cu trunchiul, umerii relaxați, coatele îndoite la 90 de grade, coloana dreaptă și complet susținută, șoldurile și șezutul amplasate confortabil și total în adâncimea scaunului.
Un scaun de birou ergonomic este un scaun în care toate aceste aspecte sunt bifate, în care copilul poate sta relaxat și susținut comod în părțile corpului menționate mai sus.

Caută întotdeauna scaune de birou cu posibilități de reglare!

Este bine ca scaunul pe care îl alegi pentru biroul copilului să aibă cât mai multe posibilități de reglare, mai ales când acesta este încă în creștere și ritmul în care se dezvoltă imprimă nevoi în schimbare în ceea ce privește poziția de așezare.
Înălțimea este determinată în principal de creșterea oaselor picioarelor. Alegerea unui scaun cu mecanism glisant asigură reglarea adâncimii scaunului, permițând extinderea pe măsură ce femurul (osul coapsei) copilului continuă să crească.

Elevatorul pneumatic cu gaz controlează înălțimea scaunului și poate fi reglat în consecință, pentru a ține cont de creșterea tibiei sau dacă se schimbă înălțimea suprafeței de lucru.
Pe măsură ce masa corporală se modifică, poate fi necesară o nouă parte de șezut a scaunului, pentru a permite ajustarea pe măsura lățimii șoldurilor tânărului. De asemenea, ajustarea poziției spătarului este foarte utilă, astfel încât coloana vertebrală să fie aliniată și complet susținută.
Un scaun care se rotește în jurul axului ajută la încurajarea mișcării în timpul șederii, ceea ce ar putea fi o activitate perfectă de calmare pentru cei care nu pot sta locului.

Alege de la Elvila scaune de birou confortabile, pentru un început sănătos în procesul de învăţare!

Elvila.ro îți pune la dispoziție o gamă largă de scaune de birou: scaune pentru copii, scaune directoriale, scaune de gaming. Posibilitățile de alegere variază de la cele mai simple modele la cele mai complexe scaune ergonomice, cu multiple opțiuni de reglare.
Pentru copii, se recomandă investiția într-un scaun de calitate, cu toate dotările necesare, pe care nu trebuie să îl schimbi anual, ci îl poți ajusta în funcție de creșterea copilului și de nevoile lui specifice.

Scaunul de birou pentru copii Anais are un design modern și funcții de siguranță integrate, este reglabil în înălțime și adâncime, oferă confort și suport ergonomic, adaptându-se creșterii copilului și asigurând o postură corectă pentru activitățile de învățare sau joacă.
Alegerea unui scaun de birou ergonomic pentru copii este esențială pentru a susține în mod adecvat postura și a asigura un mediu de lucru confortabil și sănătos pe parcursul anului școlar.

Scaunele cu reglaje multiple, precum cele de la Elvila, se adaptează creșterii copilului, contribuind la prevenirea problemelor de sănătate și sporind productivitatea și concentrarea la teme și alte activități de învățare. Investește într-un scaun de calitate pentru a oferi celor mici un început de an școlar productiv și sănătos!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Descoperă noile modele de garduri RUFSTER !

astăzi, 15:43

La RUFSTER fabricăm mai mult decât sisteme de învelitori pentru acoperișuri și fațade. Utilizând oțelul prevopsit ca materie primă, putem crea diverse produse pentru înch...

Evenimente sportive, culturale și religioase în atenția jandarmilor botoșăneni! (foto)

astăzi, 15:14

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele operative angrenate în misiunile de asigurare a ordinii și siguranțe...

(P) Modele de calorifere pentru baie care asigură funcționalitate și confort termic

astăzi, 14:57

Baia ta merită să fie un spațiu confortabil în care te poți relaxa după o zi lungă și obositoare. Alegerea modelelor de calorifere baie potrivite poate schimba complet atmosfera acestui ...