Îți amenajezi sufrageria? De ce aveți nevoie pentru a o face funcțională și confortabilă? Am ales câteva elemente esențiale fără de care o cameră de zi nu este o cameră de zi.
Camera de zi este cea mai aglomerată cameră și în ea se desfășoară o mulțime de activități. De la relaxarea cu o carte sau un serial până la a sta cu familia și prietenii. Astfel, un living modern nu trebuie sa fie doar funcțional, ci și confortabil.
Canapeaua confortabilă, piesa centrală a camerei de zi
Vă puteți imagina o cameră de zi fără o canapea confortabilă? Camera de zi este în principal un loc în care ne relaxăm, așa că scaunele și canapelele confortabile sunt esențiale. Dacă aveți o cameră suficient de mare, alegeți o canapea mai mare, unde vă puteți întinde fără dificultate. Atunci când o alegeți, luați în considerare nu numai dimensiunea camerei, ci și numărul de persoane care o vor folosi, dacă copiii se vor juca pe ea sau dacă aveți animalele de companie. În acest caz, trebuie să alegeți o tapițerie durabilă și ușor de curățat.
Un fotoliu pentru citit și vizionat filme
Veți aprecia fotoliul din camera de zi ca un loc complementar pentru a sta pe canapea, dar și ca o piesă separată în care să vă bucurați de un moment de liniște. Dacă vă place să citiți, vă recomandăm un scaun cu o tetieră înaltă, care nu vă va provoca dureri de gât. De exemplu, fotoliul cu urechi, care se numește chiar scaun de lectură, este potrivit. Dacă citiți des și pentru perioade lungi de timp, așezați lângă fotoliu un scaun pe care să vă puteți întinde picioarele în mod confortabil.
Măsuța de cafea
Între fotoliu și canapea amplasa o măsuță de cafea, unde vă puteți pune cafeaua sau ceva de mâncare. Atunci când o alegeți, țineți cont de dimensiunile spațiului în care doriți sa o asezati. Ar trebui să aveți suficient spațiu în jurul mesei pentru a vă putea mișca. Vă recomandăm să așezați masa pe o bucată de covor pentru a proteja podeaua de zgârieturi și pentru o senzatie plăcută la picioare.
Lumină (artificială) din belșug
Nu puteți controla câtă lumină naturală intră într-o cameră. Dar chiar și o cameră de zi întunecată poate fi făcută mai confortabilă cu ajutorul iluminatului artificial poziționat corespunzător. Pe lângă o lumină centrală, achiziționați o lampă pentru fotoliu, astfel încât să puteți citi după lăsarea întunericului. Lumina caldă, care nu este prea puternică, este ideală. Cea mai bună alegere este iluminatul cu un întrerupător cu variator, care vă permite să reglați în mod convenabil intensitatea în funcție de starea dumneavoastră de spirit.
SUGESTIE: Inspiră-te din stilul nordic și plasează în living lanțuri luminoase și felinare, pentru a crea o atmosfera plăcută.
Pereți în culori plăcute
Zugrăveala sau tapetul trebuie să se potrivească întotdeauna cu culoarea mobilierului pentru ca întregul aspect al camerei să fie armonios. Griul neutru sau bejul și verdele natural sunt cele mai populare. Galbenul va înveseli camerele mai întunecate, albastru regal este potrivit pentru un living deschis, dar nu trebuie să vă fie teamă nici de alte combinati mai îndrăznețe. Nu combinați mai mult de două culori sau ton pe ton, pentru a nu exagera.
Sursa de imagine: Followtheflow / Shutterstock.com
Accesorizați încaperea pentru un confort suplimentar
Ați ales deja fotoliul, canapeaua, măsuța de cafea și luminile, acum tot ce mai rămâne de făcut este să puneți la punct detaliile. Pledurile călduroase de pe fotoliu, pregătite pentru hibernare, sau pernele decorative de pe canapea vor da sufrageriei tale o atmosferă de relaxare potrivită.
La fel și lumânările sau lămpile de aromaterapie.
Flori pentru a înveseli atmosfera
Încăperile luminoase cer cu ardoare decorațiuni naturale sub formă de flori. Nu numai că dau un aspect proaspăt unei încăperi, dar anumite tipuri de plante de apartament ajută la purificarea aerului. De asemenea, acestea ajută la reglarea umidității din cameră. Alegeți florile în funcție de condițiile pe care le puteți oferi. Dacă aveți o fereastră orientată spre sud, florile iubitoare de umbră nu vor prospera acolo. Plasarea adecvată este cheia succesului în creșterea plantelor.