(P) Daniel HAIDARLI, despre cum să transformi o Mare Provocare într-o Mare Degustare...de la Iași

Pasiunea managerului Artech Wine, Profesorul și Euro-Sommelier-ul Daniel HAIDARLI, pentru bauturile fine și excelența în servicii poate fi un exemplu inspirațional pentru toți cei care lucrează în industria ospitalității și nu numai.


Este adevărat că interesul pentru vin poate fi un prim pas în devenirea unui sommelier de succes, însă pentru a ajunge la acest nivel este necesară o educație solidă și o experiență vastă în degustarea și servirea vinurilor, așa cum a afirmat și Daniel HAIDARLI:

„Un sommelier renumit trebuie să aibă cunoștințe solide despre viticultură, enologie, istoria vinurilor și regiunile viticole din întreaga lume. De asemenea, trebuie să fie capabil să evalueze calitatea vinurilor, să identifice aromele și să le descrie în detaliu, să identifice soiurile de struguri utilizate în producția vinurilor și să aleagă cele mai bune vinuri pentru diferitele mese și evenimente. ”

Pentru managerul Artech DRINK - Artech Wine pasiunea pentru vinuri este adesea o căutare, un proces continuu al descoperirii și al înțelegerii esențelor celor mai bune băuturi.
Participarea la competiții poate fi o oportunitate de îmbunătățire a cunoștințelor, de testare a abilităților și, de ce nu, de a fi cunoscut în industria vinurilor.

Astfel, pentru iubitorii de vin și nu numai, a luat naștere concursul de degustare Marea Degustare de la Iași.

Artech DRINK - Artech Wine, este partenerul de drum care a fost alături încă de la prima ediție a evenimentului Marea Degustare de la Iasi, și este prezent și în această etapă în care singurul concurs de vinuri cu degustare în orb din zona Moldovei își extinde, în grilă, competiția pe echipe cu o nouă opțiune de participare individuală.

Marea Degustare de la Iași devine și mai mare!

Concursul anual de degustare de vinuri în orb, din zona Moldovei – Marea Degustare de la Iași, devine și mai mare, și mai amplu, la fel ca un vin bun, care odată cu trecerea timpului devine tot mai complex și mai surprinzător! Ediția IV vine cu noutăți delicioase pentru papilele complexe ale participanților, dar și cu opțiuni noi pentru aceștia. Cei care vin să ia premii în 2023, pot participa, atât la etapa pe echipe, cât și la etapa individuală începând de anul acesta, după gust și după...puteri, pofticioșii cu apetit mare pot participa pentru ambele etape. Organizatorii anunță că sunt mai mult decât pregătiți.

Și dacă tot vorbim de organizatori, cei trei “vinovați” ai întregului concept, care luptă an de an cu valuri de vin, vijelii de cereri pentru fiecare participare, ploi de complimente pentru organizare și furtuni de aplauze la final sunt Daniel Vrănescu , Președinte de Concurs, Daniel HAIDARLI, Director de Concurs și Laura Daps, Marketing Manager.

Olimpiada bunului gust propune câte 12 vinuri pentru concursul pe echipe și 12 vinuri pentru concursul individual, iar departajarea se va face prin punctaj la ambele. Cele 12 vinuri ( 5 vinuri albe, 5 vinuri roșii, 1 spumant și 1 rose ), sunt de proveniență din România ( Moldova Transilvania Muntenia Dobrogea Oltenia Crișana Banat Maramureș),  Italia (Puglia, Toscana Trento, Friuli Abruzzo) și Republica Moldova

Premiile se anunță ispititor de interesante, la etapa pe echipe, câștigătorii primului loc vor primi vinuri în valoare de 2023 euro, cei de pe locul doi vinuri în valoare de 2023 ron, iar cei de pe locul trei vinuri în valoare de 1023 ron.
Premiile de la individual nu se lasă mai prejos, sunt vinuri în valoare de 1023 euro pentru premiul întâi, alaturi de un premiu în valoare de 1000 de euro ce constă într-o excursie pentru 2 persoane in Toscana, oferit de Migdalin, unul din partenerii principali, vinuri în valoare de 1023 Ron pentru premiul doi și vinuri în valoare de 123 euro pentru premiul trei. Iar pe lângă toate acestea, se anunță și o tombolă specială susținută de partenerii evenimentului.

Întregul concept este susținut de parteneri cu nume mari din industria HoReCa, astfel că Artech DRINK - Artech Wine,  Migdalin, Corcova, Domeniul Bogdan, Crama Dealul Dorului, Produse Moldovenești, Strunga, Averești, Casa de Vinuri Cotnari, Hermeziu, Gramma, Domeniile Bohotin, Asociația Winelover România, Inovenio Glassware, Sarica Niculițel, Gîrboiu, DFR, Domeniile Sâmburești, Divus, Ann Wine, Aqua Carpatica, Aqua Bucovina și Quatro Distribution sunt cei care susțin cele două competiții ale ediției 2023.

27 – 28 aprilie se anunță a fi două zile efervescente, astfel că pe 27 aprilie 23 de echipe vor intra în competiție, iar a doua zi, 35 de concurenți de la individual vor lupta pentru marele premiu la Pleida.
Președintele juriului, Sergiu Nedelea alături de sever de serioșii membri ai juriului -  Nicolae David, Mihai Druță,  Marius Zănoagă, Mihai Focea, Robert Axinte, Bogdan Dumitrescu, George Maluțan, Ana Crudu, Traian Petrea, Răzvan Stoenescu, Ionut Vrănescu, vor da note pe sprânceană echipelor și participanților și tot ei sunt cei care vor face clasamentul final și lista de câștigători.

Cele 2 zile de competiții se vor încheia cu evenimentul #VINLAPARTY, alături de DJ John Junior din sala Atlas, de la Hotel Pleiada, acesta fiind și singurul eveniment al conceptului cu deschidere și către publicul larg.

Toate detaliile privind cele 2 competiții marca Marea Degustare de la Iași, se regăsesc pe pagina de facebook – facebook.com/marea.degustare.iasi sau instagram - @marea.degustare.iasi.

 

 




 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un autoturism a intrat în vitrina unui magazin! (Foto)

astăzi, 19:21

La fața locului au intervenit pompierii militari cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Suceava. P...

LA MULȚI ANI! Actrița care a debutat pe scena de la Botoșani împlinește astăzi 86 de ani! (Video)

astăzi, 19:04

S-a născut pe 21 decembrie 1938, în casa căpitanului Marcu Mărculescu, medic la regimentul din Aiud, şi a soţiei sale Eugenia Despina Banos. A copilărit la Craiova, în casa bunicilor...

Cozonacul din comunism: Ambalajul pe care botoșănencele îl strângeau tot anul pentru a tapeta tava!

astăzi, 17:50

În comunism, mai ales după 1980, s-au simțit lipsurile și când era vorba despre cozonac, iar acum pare greu de crezut că gospodinele trebuiau să strângă ouă cu o lună î...