(P) Acestea sunt cele mai sărace țări din Asia

Asia de Sud este regiunea de sud a Asiei, care este definită atât în termeni geografici, cât și etno-culturali. Regiunea este formată din țările Afganistan, Bangladesh, Bhutan, India, Maldive, Nepal, Pakistan și Sri Lanka. Populația Asiei de Sud este de aproximativ 1,891 miliarde sau aproximativ un sfert din populația lumii, ceea ce o face cea mai dens populată regiune geografică din lume.

Peste 33% dintre oamenii care trăiesc în sărăcie extremă la nivel global, locuiesc în Asia de Sud. Cele mai sărace țări din regiune au prezentat un PIB pe cap de locuitor de 544$, 972$ și 1.555 $.

 

Iată care sunt acestea:

Afganistan - $544

În ciuda faptului că are 1 trilion de dolari sau chiar mai mult în zăcăminte minerale, Afganistanul rămâne una dintre țările cel mai puțin dezvoltate din lume. Geografia fizică brută a acesteia și faptul că nu are ieșire la mare au fost invocate drept motive pentru care țara a fost întotdeauna printre cele mai puțin dezvoltate în epoca modernă. De asemenea, un alt factor important care a contribuit la acest lucru este și conflictul contemporan însoțit de instabilitatea politică a Afganistanului.

Totodată, o altă problemă este rata mare de importuri comparativ cu cea de exporturi. Această țară importă bunuri în valoare de peste 7 miliarde de dolari, în timp ce exporturile ei se ridică la doar 784 milioane de dolari.

În prezent, Afganistanul are o datorie externă ce se ridică la o sumă de aproximativ 2,8 milioane de dolari.

Nepal - 972$

Comparativ cu anii trecuții, Nepalul a făcut progrese semnificative în reducerea sărăciei, aducând populația sub pragul internațional al acesteia (1,90 USD per persoană pe zi). Conform tendinței actuale, se așteaptă ca sărăcia să fie eliminată în 20 de ani.

Cu toate astea, în 2022, Nepalul a limitat importul de bunuri neesențiale, după ce rezervele sale valutare au scăzut. Pandemia de Covid-19 a provocat o scădere a cheltuielilor pentru turism și a banilor trimiși acasă de nepalezii care lucrează în străinătate, ceea ce, la rândul său, a redus rezerva de valută a țării. În prezent, această țară primește ajutor extern din partea Regatului Unit, Indiei, Japoniei, SUA, UE, Chinei, Elveției și țărilor scandinave.

Pakistan - 1,555$

Deși Pakistanul este foarte bogat în resurse naturale, aproximativ 40% din populația sa trăiește în sărăcie extremă. Motivele acestei disfuncționalități includ corupția guvernamentală și elitismul, conflictele religioase și seculare, și lipsa idealurilor democratice. De asemenea, țara cheltuie cea mai mare parte din fondurilor sale naționale pentru apărare, folosind doar 2,6% din PIB-ul total pentru educație. Drept urmare, aproximativ jumătate din populația pakistaneză este needucată.

Cel mai puternic sector industrial din Pakistan este cel al textilelor și al articolelor vestimentare, dar din nefericire această industrie a fost în mare parte oprită din cauza măsurilor de izolare, ce au venit ca urmare a pandemiei de COVID-19. Țara suferă foarte mult de pe urma acestei pandemii, perspectivele economice fiind astfel în continuă schimbare și complet imprevizibile.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cristina Ciobănașu și fericirea de acasă: ”Nu am vrut să plec de aici fără să vă las poze cu ai mei!” (Foto)

astăzi, 13:27

E perioada vacanței și, între proiecte de televiziune, frumoasa și carismatica actriță Cristina Ciobănașu a reușit să facă și un drum acasă, la Vorona, pentru a-și vizita părinții...

Cine sunt cele 16 femei cu viață sfântă, canonizate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române!

astăzi, 12:58

Şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a avut loc marţi, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub preşedinţia Preafe...

Migrația inversă: Românii părăsesc Italia și se întorc în țară - „Au plecat foarte multe femei care îngrijesc bătrâni!”

astăzi, 12:04

Un număr tot mai mare de români care s-au stabilit în Italia se întorc în România, dezamăgiți de realitățile economice tot mai dificile din Peninsulă. Potrivit date...