Dacă ideea de a fi angajat nu te mai satisface, poate că a venit momentul să-ți deschizi propria afacere. Fie că îți transformi o pasiune în realitate sau ai alte motive, a-ți pune pe picioare propriul business îți poate oferi libertatea de a face ceea ce îți place și de a te bucura de libertatea propriului program. Însă, înainte de a demara un business, sunt multe lucruri la care trebuie să te gândești și pe care trebuie să le iei în calcul, ceea ce poate fi destul de intimidant și provocator. Mai jos, găsești câteva dintre motivele bine întemeiate pentru care mulți oameni decid să facă acest pas.
Ești propriul tău șef
Atunci când ești propriul tău șef și deții controlul asupra carierei tale iei propriile decizii și te ghidezi după regulile tale pentru ca afacerea să fie una de succes. Atunci când deții frâiele, poți construi un business care corespunde valorilor și obiectivelor tale și te ajută să găsești motivația necesară pentru a te perfecționa în fiecare zi.
Fie că-ți place să gătești, să scrii, să faci sport, să predai sau să rezolvi diferite probleme, munca nu ți se va mai părea o corvoadă. Din contră, aceasta devine o modalitate de a-ți pune în practică abilitățile și de a a-ți valorifica creativitatea. Cu siguranță vor fi momente bune și mai puțin bune, dar când îți place ceea ce faci este mult mai ușor să fii motivat.
Te bucuri de independență financiară
Libertatea care vine odată cu controlul propriului venit este probabil cea mai frumoasă parte și este suficient de motivantă. Când dispui de proprii bani poți decide cum să contribui la dezvoltarea afacerii tale și unde să-ți investești timpul și efortul. Accesează un credit pentru finantare și poți obține rapid bani pentru a-ți promova brandul, pentru a-ți achiziționa echipamente sau pentru a-ți amenaja spațiul de lucru.
Și pentru că nu mai ești legat de un salariu fix, trebuie să iei decizii inteligente care să-ți asigure suficiente venituri pentru a-ți plăti diferite cheltuieli legate de casă sau sănătate, dar și pentru a putea călători sau a-ți cumpăra lucrurile pe care ți le dorești.
Ca să poți gestiona mai ușor bugetul afacerii tale, deschideți un cont curent business la bancă și așa vei putea să separi banii personali de cei ai firmei și să urmărești toate tranzacțiile.
Pentru a obține independența financiară ai nevoie de mai multe fluxuri de venit, iar asta înseamnă că trebuie să oferi mai multe produse sau servicii pentru a reduce dependența de o singură sursă. În plus, ar trebui să reinvestești profiturile pentru a crea un viitor financiar stabil.
Oportunitatea de a învăța lucruri noi
Atunci când mergi la un loc de muncă obișnuit, ar putea să fie nevoie să excelezi într-o anumită abilitate. Însă, atunci când îți conduci propria afacere, ai nevoie de cunoștințe din diferite arii precum cele de marketing, vânzări, servicii pentru clienți sau comerț electronic. Este posibil să descoperi că ești bun la e-mail marketing sau că bugetarea nu este punctul tău forte și ai nevoie de un curs rapid. Când înveți lucruri noi, ai oportunitatea de a ieși din zona de confort și asta te ajută să te dezvolți atât personal, cât și profesional.