Educație și distracție în excursiile pentru elevi

Educație și distracție în excursiile pentru elevi
Spre final de an școlar, oferta excursiilor educative vine în întâmpinarea elevilor și a profesorilor,  propunându-și să arate tinerilor frumusețea locurilor și a stilului de viață sănătos din satele românești. 

Pentru cea mai mare parte a elevilor din orașe, viața la țară, hrana sănătoasă, animalele de curte ori vechile obiceiurile tradiționale sunt lucruri foarte puțin cunoscute. Ocazia unei escapade le aduce în atenție, dincolo de frumusețea locurilor și posibilitatea de a:
• învăța cum se construiește o echipă în care coechipier îți este un cal și care sunt secretele călăriei;
• cât de fascinante sunt spectacolele de sărituri la obstacole ale cailor;
• cunoaște o mulțime de alte animale din fermă;
• face plimbări la aer curat, jocuri, concursuri și drumeții la pădure;
• gusta cele mai sănătoase produse tradiționale preparate cu ingrediente naturale din fermă.  
Ideea excursiilor educative pentru elevii aparține Moșiei Caii de Vis din județul Botoșani. Construită în urmă cu 7 ani la doar câțiva kilometri de oraș, într-o zonă în care natura încă se arată neatinsă de poluarea urbană, aceasta și-a dezvoltat o fermă  proprie și un centru de echitație. Pentru că de-a lungul timpului, copii și tinerii care au ajuns aici pentru a învăța tainele echitației s-au arătat impresionați de frumusețea și farmecul locului sau al obiceiurilor de zi cu zi, proprietarii au decis să le aducă în atenția cât mai multor elevi, organizând pentru ei excursii educative.    
Domeniul Cai de Vis este așezat în centrul tradițiilor românești, într-un sat mioritic dintre Lunca Siretului și codrii seculari, cuprinzând o pensiune, curte largă cu terasă, herghelie și manej, fermă proprie, toate străjuite de liniștea unei păduri. Dincolo de afinitatea pentru cultura tradițională, Cai de Vis a susținut în permanență stilul de viață sănătos, prin alimentație și sport, precum și tinerii artiști români, pentru care organizează anual ateliere de creație și expoziții de artă. Printre toate acestea, Moșia a găzduit în 2013 și primele ateliere de gătit pentru copii din România.  
 
Moșia Cai de Vis Comuna Vârfu Câmpului, Județul Botoșani
40 741 414 414
info@caidevis.ro
www.caidevis.ro

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
109

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
77

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
241

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...