(A) Comunicat de presă - Electroalfa

Înscrie-te la o școală profesională în învățămantul dual!

(A) Comunicat de presă - Electroalfa

Înveți o meserie, primești bani lunar și un loc de muncă la finalul studiilor!

Dacă încă nu te-ai înscris sau nu ai fost admis la liceu și dorești să înveți o meserie, poți să optezi pentru un loc la o școală profesională, învățământ dual.

În Botoșani există două unități școlare care au încheiat parteneriate dedicate învățământului dual cu compania Electroalfa: Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" (profil electric) și Liceul "Dimitirie Negreanu" (profil mecanic).  

În etapa a doua de înscriere mai sunt câteva locuri libere pentru care absolvenții de gimnaziu pot opta în perioada 25-27 iulie 2023. Elevii admiși în învățământul profesional din clasele dedicate vor avea șansa să primească 800 de lei lunar, pe parcursul celor 3 ani de studiu (mai puțin perioada vacanței de vară). Elevii vor învăța o meserie cu mare căutare în piața muncii (electrician sau lăcătuș mecanic), inclusiv în fabricile de producție deținute de agentul economic participant la program, Electroalfa.  

La finalul școlii profesionale, absolvenții au șansa să fie angajați ca muncitori calificați cu acces la un pachetul salarial de top. Elevii ce vor demonstra interes, seriozitate, implicare, se pot califica pentru burse de studiu pe care le oferă suplimentar compania Electroalfa. Părinții și elevii interesați pot afla detalii atât de la cele două unități de învățământ incluse în program, cât și de la agentul economic.  



Învățământul dual este un concept relativ nou pe piața din România și este o formă de organizare a învățământului profesional în care este implicat, pe lângă unitățile de învățământ și un agent economic.

Elevii primesc burse lunare: minim 200 lei din partea școlii și minim 200 lei din partea companiei participante la program.

În cazul proiectului de învățământ dual ce startează în anul școlar 2023-2024, și-a anunțat implicarea și Universitatea "Ștefan cel "Mare" din Suceava, aceasta comunicând faptul că va susține o finanțare de 400 lei/ elev, bani provenind din fonduri europene.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
2

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
78

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
849

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...