Ziua Poliției Române la Botoșani: Avansări în grad, diplome, expoziții de tehnică și câinele poliţist John! - FOTO

Ziua Poliției Române la Botoșani: Avansări în grad, diplome, expoziții de tehnică și câinele poliţist John! - FOTO

Cu ocazia aniversării a 197 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, astăzi, 25 martie 2019,  în sala Casei de Cultură a Sindicatelor Botoşani, a avut loc şedinţa festivă, ocazie cu care un ofiţer şi un agent de poliţie au fost avansaţi înainte de termen în gradul profesional următor, iar 13 ofiţeri şi 117 agenţi de poliţie au fost avansaţi la termen.

De asemenea, poliţiştii şi jurnaliştii care au participat la competiţiile sportive organizate de Clubul Sportiv Dinamo au fost premiaţi de către inspector-șef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, comisar şef de poliţie Şerbănoiu Viorel, şi de către prefectul judeţului Botoşani, Şlincu Dan. 

Totodată, au fost acordate diplome de merit poliţiştilor, în semn de apreciere deosebită pentru devotamentul pus în slujba cetăţenilor şi pentru contribuţia personală în dezvoltarea capacităţii operaţionale şi a prestigiului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Pentru această zi festivă, a fost organizată şi Ziua Porţilor Deschise, ocazie cu care au fost pregătite laboratorul mobil, folosit de criminalişti pentru realizarea cercetării locului comiterii de infracţiuni, precum şi autospecialele aflate în dotarea poliţiştilor rutieri.

Ziua Poliţiei Române a fost marcată şi prin organizarea unei expoziţii de tehnică, pe pietonalul Unirii, unde vizitatorii au avut prilejul de a vedea luptătorii SAS care au venit cu autospeciale de intervenţie, dotate cu echipamente speciale de executare a misiunilor specifice.
Luptătorii au fost echipaţi cu ţinuta specifică trupelor de intervenţie ale Poliţiei Române şi au prezentat armele folosite în misiuni.

La rândul lor, poliţiştii criminalişti au prezentat laboratorul criminalistic, destinat cercetării la faţa locului, dotat cu tehnică foto-video digitală, truse specializate şi echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme şi mijloace materiale de probă existente îm câmpul infracţional.

"În topul preferinţelor celor mici a rămas, ca în fiecare an, câinele poliţist, John, care a aşteptat răbdător să fie fotografiat cu fiecare copil în parte. De asemenea, poliţiştii de proximitate şi de la prevenire au distribuit pliante cu sfaturi preventive privind siguranţa bunurilor personale şi a locuinţei", au transmis reprezentanții IPJ Botoșani.










                   
                    
                  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
90

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
579

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
206

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...