Zeci de specialiști din sănătate au intrat în posesia apartamentelor din blocul ANL (fotogalerie)

Zeci de specialiști din sănătate au intrat în posesia apartamentelor din blocul ANL (fotogalerie)

Consiliul Județean (CJ) din Botoșani a semnat, marți, contractele de închiriere pentru apartamentele construite prin programul ANL, oferite specialiștilor din sănătate. Acestea sunt dedicate cadrelor medicale printr-un proiect inițiat de CJ.

Tot marți, tinerii chiriași, însoțiți de reprezentanții CJ, au mers la blocul ANL, pentru a-și prelua noile locuințe.

„Am promis că vom face tot ceea ce ne stă legal în puteri pentru a rezolva o parte din problemele cadrelor medicale, pentru a face atractiv sistemul sanitar botoșănean pentru tinerii specialiști și astăzi materializăm unul dintre demersurile făcute de către Consiliul Județean. Le urăm noilor chiriași ai blocului ANL multă sănătate, să se bucure alături de familiile lor de aceste locuințe, care au fost construite într-o zonă frumoasă și liniștită a orașului”, a declarat Doina Federovici, președinta Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

Toate cele 20 de apartamente din blocul de locuințe pentru specialiști în sănătate, dintre care 15 cu două camere și cinci cu o cameră, au fost repartizate.

Prin intermediul ANL, Consiliul Județean a demarat cea de a doua fază a proiectului, care vizează construirea unui nou bloc de locuințe similar cu cel închiriat deja tinerilor specialiști.

„Intenția noastră este să creăm cele mai bune condiții pentru tinerii specialiști, astfel încât ei să poată lucra în liniște pentru sănătatea botoșănenilor. Avem nevoie de tineri valoroși la Botoșani și de aceea niciun efort nu este prea mare”, a adăugat Federovici.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Luni debutează prima ediție a Târgului de Crăciun la Botoșani

Vineri, 9 Decembrie 2022
333

Luni, 12 decembrie, începând cu ora 17:00, se deschide Târgul de Crăciun la Botoșani. Acesta este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiți...

Șeful IȘJ face apel la oameni pentru ajutorarea unui cadru didactic internat în spital în urma unui AVC. „(...) medicii se luptă să îi salveze viața”

Vineri, 9 Decembrie 2022
1937

Un cadru didactic din Botoșani se luptă din greu să supraviețuiască, după ce a suferit pentru a doua oară un atac vascular cerebral.Prof. Luigi Ionescu de la Colegiul Tehnic „Gheorghe...

Cod galben de ceață până la ora 20:00

Vineri, 9 Decembrie 2022
86

Codul galben de ceață a fost prelungit până la ora 20:00. Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.&Ic...