Zeci de comercianți din Piața Centrală amendați după ce botoșănenii s-au plâns că sunt ”furați” la cântar! (Foto)

Nu mai puțin de 110 comercianți din Piața Centrală a municipiului Botoșani au fost verificați, peste 40 dintre aceștia fiind sancționați în urma neregulilor depistate.

Zeci de comercianți din Piața Centrală amendați după ce botoșănenii s-au plâns că sunt ”furați” la cântar! (Foto)

Poliția Locală Botoșani a acționat în Piața Centrală a municipiului pentru a verifica respectarea dispozițiilor legale.

Controlul a fost organizat ca urmare a nemulțumirilor cetățenilor care își fac cumpărăturile din Piața Centrală Botoșani și care au reclamat cântărirea necorespunzătoare a produselor achiziționate.

În acest context, s-au organizat patrule mixte, de la servicii diferite, care au procedat la legitimarea a peste 100 comercianți, care au expus și au comercializat produse pe teritoriul Pieții Centrale. 

În urma controlului s-a constatat că unii comercianți, la cântarele folosite, nu aveau buletin de verificare metrologică în termen și adecvate scopului sau aparatul de cântărire a mărfii nu era poziționat în loc vizibil, pentru a putea vedea și cumpărătorul afișajul cântarului. 

Date fiind aceste nereguli, cei 18 polițiști locali prezenți în Piața Centrală Botoșani au aplicat 43 de sacțiuni contravenționale, dintre care 13 au fost cu amendă în cuantum total de 5.300 lei, iar alte 30 de sancțiuni au fost cu avertismente scrise și verbale.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Romario Benzar, mesaje după accidentare: ”Chiar m-a impresionat!”. Când revine pe teren!

astăzi, 14:50
27

”Îmi doresc să îmi ajut echipa să ne salvăm!””Aștept miercuri sau joi să mă duc să îmi scoată firele și să fie totul bine ca să pot să încep a...

Covor asfaltic pe un drum județean important din Botoșani! (foto)

astăzi, 14:44
32

Unul dintre cele mai importante sectoare de drum, aflat în aceste momente în plin proces de asfaltare, este drumul județean DJ 296 Botoșani-Cișmea-intersecție Costești, acolo unde sun...

(A) WORK TAPE MEDICAL FIZIO S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 14:18
39

Beneficiarul WORK TAPE MEDICAL FIZIO S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Bulevardul George Enescu, Nr. 9 C, demisol, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "Dezvolta...