Zeci de comercianți din Piața Centrală amendați după ce botoșănenii s-au plâns că sunt ”furați” la cântar! (Foto)

Nu mai puțin de 110 comercianți din Piața Centrală a municipiului Botoșani au fost verificați, peste 40 dintre aceștia fiind sancționați în urma neregulilor depistate.

Zeci de comercianți din Piața Centrală amendați după ce botoșănenii s-au plâns că sunt ”furați” la cântar! (Foto)

Poliția Locală Botoșani a acționat în Piața Centrală a municipiului pentru a verifica respectarea dispozițiilor legale.

Controlul a fost organizat ca urmare a nemulțumirilor cetățenilor care își fac cumpărăturile din Piața Centrală Botoșani și care au reclamat cântărirea necorespunzătoare a produselor achiziționate.

În acest context, s-au organizat patrule mixte, de la servicii diferite, care au procedat la legitimarea a peste 100 comercianți, care au expus și au comercializat produse pe teritoriul Pieții Centrale. 

În urma controlului s-a constatat că unii comercianți, la cântarele folosite, nu aveau buletin de verificare metrologică în termen și adecvate scopului sau aparatul de cântărire a mărfii nu era poziționat în loc vizibil, pentru a putea vedea și cumpărătorul afișajul cântarului. 

Date fiind aceste nereguli, cei 18 polițiști locali prezenți în Piața Centrală Botoșani au aplicat 43 de sacțiuni contravenționale, dintre care 13 au fost cu amendă în cuantum total de 5.300 lei, iar alte 30 de sancțiuni au fost cu avertismente scrise și verbale.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două comune din Botoșani rămân fără apă 48 de ore!

astăzi, 13:29
90

Din cauza unei avarii produsă în zona localității Cucuteni, pe conducta de distribuție apă Dn 500 mm, Nova Apaserv Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă astăzi, 21 mai 2024, &ic...

Cosmin Andrei a anunțat că va continua construcția de locuințe și programele de reabilitare termică a blocurilor

astăzi, 13:02
36

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că va continua și în mandatul următor programele de investiții pentru construcția de locuințe noi și pentru anveloparea termică...

Șapte ani de la plecarea scrimerului botoșănean care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice!

astăzi, 12:52
64

Fost campion național, medaliat la Campionatul Mondial cu echipa României, Dan Găureanu a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice.În ultima parte a vieții a activat ca an...