Vizita la Piatra Neamt a sefilor judetului, un pas inainte pentru reabilitarea a doua monumente istorice!

Vizita la Piatra Neamt a sefilor judetului, un pas inainte pentru reabilitarea a doua monumente istorice!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Sedinta desfasurata saptamana trecuta la Piatra Neamt, la Agentia de Dezvoltare Regionala, a dat sperante mari sefilor judetului.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Botosani, punctul cel mai important al acestei vizite la ADR a fost posibilitatea obtinerii de fonduri in vederea finantarii celor trei obiective, respectiv modernizarea Spitalului Judetean si cele doua monumente istorice, Casa Ventura si Manastirea Cosula.

 "Sunt sanse reale in ceea ce priveste finantarea celor trei obiective. In maximum 30 de zile se va finaliza toata documentatia pentru finantarea Spitalului Judetean si o vom trimite la ADR. Pentru Casa Ventura chiar in aceasta saptamana se va depune cererea de finantare, iar pentru Manastirea Cosula zilele urmatoare vom lansa documentatia de atribuire pentru intocmirea studiului de fezabilitate", a precizat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Pentru reabilitarea Spitalului Judetean sunt necesare intre 12 si 15 milioane de euro, iar pentru monumentele istorice, investitiile s-ar ridica la cate 3 milioane de euro pe obiectiv.

"Daca totul decurge normal, putem ajunge in a doua parte a anului curent la incheierea contractelor de executie a lucrarilor pentru Spitalul Judetean si pentru Casa Ventura", a conchis presedintele CJ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
126

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
67

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
70

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...