VIDEO. Reparații promise pe ruta Vorona – Tudora. „În următoarele două săptămâni se va interveni cu plombări și asfaltări”

VIDEO. Reparații promise pe ruta Vorona – Tudora. „În următoarele două săptămâni se va interveni cu plombări și asfaltări”

Conducerea Consiliului Județean (CJ) promite efectuarea unor lucrări de reparații, în următoarele două săptămâni, pe ruta Vorona – Tudora. Intervențiile sunt necesare pentru acoperirea cavităților formate în asfalt, o problemă agravată de devierea traficului de pe Drumul Național 28 Botoșani – Târgu Frumos.

În ședința ordinară de săptămâna trecută a CJ, consilierul județean Viorel Iliuță, liderul grupului PNL din cadrul deliberativului, a solicitat Direcției Județene de Drumuri și Poduri să intervină pe tronsoanele degradate de pe această rută și pe o porțiune rămasă neasfaltată. 

„Cei care vin dinspre sudul județului și intră în județ, vin pe ruta Pașcani – Tudora – Vorona – Botoșani. Aici avem o problemă. În județul Iași drumul este asfaltat și se circulă în bune condițiuni. Drumul județean, în schimb, odată ce se intră în județ, apare prima problemă și asta este prima impresie pe care o au cei care intră în județ pe această rută, imediat la Vorona, la hotarul dintre cele două județe, este o suprafață mare rămasă neasfaltată, iar pe sectorul comunei Tudora sunt mai multe suprafețe. Eu apreciez undeva la vreo 200 de metri pătrați, ar trebui ori plombat, ori asfaltat. În orice caz nu dă bine pentru județ. Și chiar știu un camionagiu care mi-a spus chestia asta: chiar nu se pot găsi acolo două mașini de asfalt?”, a fost interpelarea lui Viorel Iliuță.

În replică, vicepreședintele CJ Dorin Birta a dat asigurări că, în următoarele două săptămâni, se vor efectua plombări și asfaltări pe suprafețe întinse în zona problematică.

„Sunt porțiuni unde a mai cedat fundația drumului de la trafic. Preluarea traficului de pe național pe județean a fost o problemă pentru noi pe acest tronson de drum și nu doar pe acesta. Dar cred că este mai bine să lăsăm sub trafic și să completăm cu piatră până la stabilizarea terenului decât să asfaltăm, să cedeze și după aia să avem interpelări în Consiliul Județean că s-au făcut lucrări de proastă calitate. În următoarele două săptămâni vă asigurăm că se va interveni pe acest tronson de drum cu plombări și asfaltări pe porțiuni întinse pe această zonă. Avem în vedere acest lucru. Cu acest lucru fac un apel să susținem toți, mă refer la cele două mari partide, să susținem finanțarea unui proiect de modernizare a acestui tronson de drum cât mai rapid. Dacă o să lăsăm în forma actuală, o să investim încontinuu bani în acest tronson de drum și nu o să avem rezultate”, a afirmat Dorin Birta.

 

 

 

Spune-ne opinia ta