VIDEO: Contribuție din bugetul local majorată pentru reluarea licitației privind reabilitarea Teatrului „Eminescu”

VIDEO: Contribuție din bugetul local majorată pentru reluarea licitației privind reabilitarea Teatrului „Eminescu”

Consiliul Local (CL) a aprobat, în ședința extraordinară de miercuri, actualizarea indicatorilor tehnico-economici vizând lucrările de reabilitare a Teatrului „Mihai Eminescu”, pentru care se organizează o nouă licitație. Contribuția municipalității a fost astfel majorată cu circa 2,5 milioane de euro, valoarea totală a investiției ridicându-se la 72,4 milioane de lei, adică 14.6 milioane de euro inclusiv TVA.

Reluarea licitației pentru atribuirea lucrărilor este impusă de respingerea contestației depuse de asocierea de firme Conest & Otis Star Grup din Iași, declarată câștigătoare de comisia Primăriei, dar descalificată de Agenția Națională de Achiziții Publice.

„Contestația depusă de către asocierea de firme la CNSC a fost respinsă, astfel încât suntem nevoiți să reluăm licitația. Ne dorim ca această licitație să aibă un termen de finalizare mult mai scurt decât cele precedente, motivat de faptul că, atât operatorii care au mai participat la această de licitații sunt familiarizați cu ofertele care trebuie depuse, cât și motivat de faptul că avem toate documentele pregătite la departamentul achiziții și acestea trebuie doar actualizate și încărcate în platforma electronică de achiziții publice”, a anunțat primarul Cosmin Andrei, într-o conferință de presă susținută anterior ședinței CL.

Potrivit acestuia, actualizarea devizului general a fost făcută în conformitate cu indexările prețurilor din domeniul construcțiilor, pentru ca licitația să rămână atractivă.

„Puteam face achiziția și fără actualizarea indicatorilor pe care îi aveam în precedentul deviz, dar cu riscul de a nu avea niciun participant la licitație și lucrările să nu fie atribuite. Aceste valori s-au indexat motivat de faptul că au crescut prețurile la materialele de construcție și pentru a avea certitudinea faptului că licitația este atractivă și în acord cu valorile de pe piață”, a precizat edilul.

El a dat asigurări că fondurile europene nu vor fi pierdute și de această dată, suma putând fi cheltuită până la termenul prevăzut în contractul de finanțare.

„În urma licitației, unde doresc să fie un număr mare de ofertanți, valoarea aceasta poate scădea la cât consideră firmele care vor executa lucrările că poate fi făcută lucrarea. Deci este o competiție în urma căreia această valoare poate scădea. Țin să precizez că avem o cofinanțare mică din partea celor care acordă finanțări europene pentru acest obiectiv al nostru, iar această valoare va fi decontată la începutul lucrărilor, care au ca termen de finalizare luna decembrie 2023, și nu văd un risc să pierdem finanțarea europeană, pentru că s-a discutat în ultimul timp acest aspect în spațiul public. Motivat de faptul că este mică în raport cu suma totală, vom deconta la început și nu pierdem finanțarea europeană”, a mai spus Cosmin Andrei.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbatul care a lovit cu mașina peretele unei case se afla în profundă stare de ebrietate

astăzi, 09:16
64

Tânărul care a rupt un gard și a lovit peretele unei case din orașul Săveni, în noaptea de vineri spre sâmbătă, se afla sub influența alcoolului, anunță purtătorul de cuv&a...

Tânără atacată pe stradă pentru bani. Autorul a fost reținut de polițiști

astăzi, 09:09
77

Un bărbat de 30 de ani, din municipiul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, informează Inspectoratul de Po...

Un tânăr a fost rănit, după ce a rupt cu mașina un gard și a lovit peretele unei case (fotogalerie)

astăzi, 08:59
157

Un bărbat de 31 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier petrecut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe raza orașului Săveni, a declarat purt...