VIDEO: Consilieri desemnați în comisiile de evaluare a candidaților la conducerea unităților de învățământ

VIDEO: Consilieri desemnați în comisiile de evaluare a candidaților la conducerea unităților de învățământ

Consiliul Local (CL) a desemnat, luni, prin vot secret, reprezentanții deliberativului în comisiile de evaluare a celor 145 de candidați pentru posturile de director și director adjunct ale unităților de învățământ din municipiul Botoșani.

Potrivit inspectorului școlar general, Ada Macovei, sunt 49 de posturi vacante, iar concursurile pentru ocuparea acestora au ajuns la etapa interviului. Fiecare candidat care a promovat proba scrisă a avut dreptul de a se înscrie la oricare dintre aceste funcții, fără limitare.

„A trecut prima probă, cea scrisă, la care candidații au obținut note peste 7, având la dispoziție până la miezul nopții astăzi, o platformă pe care să se înscrie pentru a susține interviul în toate unitățile de învățământ în care își doresc să fie directori, fără nicio restricție. Drept urmare, la acest moment nu pot să vă spun în câte comisii veți fi dumneavoastră, pentru că nu știm două lucruri: câte opțiuni au candidații cu note peste 7 - pentru municipiul Botoșani pentru cele 49 de posturi vacante sunt 145 de candidați cu note peste 7, nu știm câți dintre dumnealor optează pentru municipiul Botoșani - și al doilea lucru - nu știm câți dintre dumneavoastră doriți să faceți parte din această comisie la proba de interviu. Sunt întrebări pertinente, dar la care nu avem răspuns. Ceea ce pot să vă asigur este că vom face totul extrem de transparent, va fi o tragere la sorți. În funcție de graficul pe care îl vom stabili pentru fiecare unitate de învățământ, în funcție de câți candidați vor fi la acea unitate, pentru că ei trebuie să dea cu toții proba în aceeași zi. (...) Este ideal ca fiecare dintre consilierii locali să ajungă acolo unde sunt în consiliile de administrație, dar reprezentarea se va face în funcție de interesul candidaților, pentru că noi trebuie să le dăm acces candidaților la toate probele de interviu de la toate unitățile de învățământ”, a spus Ada Macovei în timpul ședinței extraordinare a CL.

„Eu cred că este o decizie destul de importantă. Suntem la proba de interviu, când fiecare dintre cei care au luat note și sunt candidați își doresc să fie directorul unei instituții de învățământ. La rândul nostru, suntem membri în consiliile de administrație la respectivele școli și ne-am obișnuit, am învățat, știm care sunt problemele respectivelor unități de învățământ. (...) Este mai greu să cred că dacă voi fi tras la sorți voi ajunge acolo unde știu care sunt problemele”, a afirmat consilierul liberal Cătălin Flutur.

Din comisiile de evaluare fac parte doi profesori din cadrul unității de învățământ, un reprezentant al autorității locale, un delegat al unei companii de resurse umane independente și un trimis al Inspectoratului Școlar Județean.

Potrivit metodologiei de organizare a concursurilor, niciunul dintre membrii comisiei de evaluare nu trebuie să se afle în relație de rudenie până la gradul IV și nici în conflict cu vreun candidat.

În urma alegerilor desfășurate în sala de ședințe ale CL, reprezentarea se face după cum urmează:

Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” – Dana Lăzăruc

Școala Gimnazială nr. 2 – Marius Rogojinschi 

Școala Gimnazială „Grigore Antipa” – Monica Adăscăliței

Școala Gimnazială nr. 7 - Dana Lăzăruc

Școala Gimnazială „Elena Rareș”  - Marius Buliga

Școala Gimnazială nr. 10 – Monica Adăscăliței

Școala Gimnazială nr. 11 – Miluță Timofti

Școala Gimnazială nr. 12 – Monica Adăscăliței

Școala Gimnazială nr. 13 - Gabriel Tănasă

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” – Marius Buliga

Școala Gimnazială „Sfânta Maria” – Marius Buliga

Școala Gimnazială nr. 17 – Eugen Țurcanu

Colegiul Național „A.T. Laurian” – Cătălin Flutur

Colegiul Național „Mihai Eminescu” – Dana Lăzăruc

Liceul Teoretic „Grigore Antipa” – Călin Bosovici

Liceul de Artă „Ștefan Luchian” – Dana Lăzăruc

Liceul cu Program Sportiv – Gabriel Tănasă

Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” – Cătălina Lupașcu

Liceul „Dimitrie Negreanu” – Eugen Țurcanu

Liceul Tehnologic „Elie Radu” – Marius Buliga

Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” – Maricel Maxim

Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” – Silvia Diaconu

Colegiul Economic „Octav Onicescu” – Gabriel Tănasă

Liceul Tehnologic „Petru Rareș”  - Silvia Diaconu

Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” – Daniela Vicol

Grădinița cu program prelungit nr. 19 – Monica Adăscăliței

Grădinița cu program prelungit nr. 6 – Marius Rogojinschi

Grădinița cu program prelungit Șotron – Raluca Curelariu

Grădinița cu program prelungit nr. 22 – Marius Buliga

Grădinița cu program prelungit nr. 23 – Petru Taielup

Palatul Copiilor  - Silvia Diaconu

 

Spune-ne opinia ta