VIDEO: A fost constituit noul Consiliu Județean. Federovici, învestită ca președinte. Discurs solemn al liderei și o surpriză din public

VIDEO: A fost constituit noul Consiliu Județean. Federovici, învestită ca președinte. Discurs solemn al liderei și o surpriză din public

Noul Consiliu al Județului Botoșani a fost constituit, vineri, în cadrul unei ceremonii desfășurate în sala de specacole a Casei Sindicatelor. Cei 25 de consilieri județeni aleși și validați de instanță, precum și noul președinte al instituției au depus jurămintele de preluare a mandatelor, în prezența prefectului județului, Dan Nechifor.

Au fost martori circa o sută de politicieni, șefi de instituții, dar și membri ai familiilor celor aleși în administrația publică județeană. Pentru prima dată, CJ este condus de către o femeie, respectiv de către Doina Federovici, lidera organizației PSD Botoșani. Ea a susținut un discurs solemn și presărat de promisiuni, ținând să sublineze că momentul este unul marcant.

„Cu mâna pe inimă, cu credință de Dumnezeu și cu simț de răspundere, am depus astăzi, pentru a cincea oară, jurământul de credință în fața cetățenilor din județul Botoșani. De două ori în calitate de consilier județean, de două ori în calitate de senator al României, iată că astăzi am depus jurământul în calitate de președinte al Consiliului Județean. (...) Îmi iau angajamentul instituțional și moral de a vă reprezenta cu cinste, cu onoare și profesionalism la cel mai înalt nivel. Această nouă etapă din viața mea reprezintă un legământ de parteneriat, pe care îl semnez cu fiecare botoșănean. Este un moment unic, emoționant. Sentimentele de mândrie, dar și de asumare a unei mari responsabilități, trăite în aceste momente, mă vor determina să mă gândesc la interesul botoșănenilor de fiecare dată când voi lua o decizie.

Dragi botoșăneni, vă asigur că atât eu, cât și echipa mea, știm ce avem de făcut pentru a avea un trai mai bun pentru fiecare din domniile voastre. Sunt profund de onorată de încrederea care mi-a fost acordată. Primesc această onoare cu multă responsabilitate și recunoștință. (...) Aici, în fața dumneavoastră, jur că îmi voi dedica toată puterea și priceperea următoarilor ani pentru dezvoltarea județului nostru, printr-o colaborare permanentă cu toți primarii și consilierii județeni. Vă asigur că voi fi reprezentanul tutoror botoșănenilor, atât al celor care m-au votat, cât și al celor care au avut o altă opțiune”, a susținut noul președinte al Consiliului Județean.

Liderul județului a ținut să arate, însă, și că militează pentru unitate și colaborare în plan politic și administrativ. Ea a sugerat că este nevoie de asumare și de responsabilitate din partea oricărui ales local și județean, declarând că se vor depune eforturi exclusiv pentru îndeplinirea nevoilor cetățenilor din teritoriu.

„A venit timpul să punem capăt certurilor, antagonismelor și atacurilor politice de orice fel. Toți aleșii locali și toți parlamentarii trebuie să tragem în aceeași direcție: aceea de asigura un trai mai bun pentru Botoșani. Prin investiții în sănătate, în educație, infrastructură, locuri de muncă. Din acest moment, există un singur județ, care ne aparține tuturor și căruia îi aparținem toți. Istoria ne învață multe lecții, dar poate că una dintre cele mai importante este aceea că, atunci când ne confruntăm cu dificultăți care par insurmontabile, nu trebuie să ne pierdem nădejdea. Nu trebuie să dăm vina pe alții, nu trebuie să fugim de responsabilități. Nu. Trebuie să ne unim forțele și energiile, așa cum au făcut-o înaintașii noștri. După investirea Consiliului, biroul meu și al colegilor va fi în județ, între botoșăneni”, a mai cuvântat Federovici.

Președintele CJ și-a încheiat discursul cu mulțumiri față de electoratul propriu și față de partidul pe care îl conduce.

„Sunt și voi fi un om de echipă. Așa înțeleg să fac lucurile, așa contruiesc. Victoria nu îmi aparține, este victoria dumneavoastră, a celor care ați crezut în mine și în echipa mea. Știu că am fost dificili, că am fost dificilă și trebuie să vă mulțumesc pentru răbdare. Le mulțumesc tuturor botoșănenilor pentru susținerea lor, iar la final un magic -mulțumesc din suflet- colegilor mei din PSD Botoșani. Mă înclin în fața dumneavostră”, au fost ultimele cuvinte de la pupitru ale șefei CJ.

Cum niciun consilier județean nu a dorit să ia cuvântul, surpriza ceremoniei a venit din public. Daniel Câșlariu, fondatorul Asociației „Grup Civic” din Botoșani, a venit în fața audienței și a proaspăt constituitului CJ cu rugăminți și... aduceri aminte.

„Vin să vă rog să vă faceți munca cum nu și-a făcut altcineva, niciodată. Să rămâneți în istoria Botoșaniului, să implementați acel proiect de drum strategic, care este marea mea problemă. Au trecut ani de zile și nu s-a făcut nimic. Vă rog sin suflet, prima voastră grijă să fie acest proiect, să îl duceți la bun sfârșit. Să vă îndreptați atenția către partea socială, către acei oameni care sunt uitați de toți. Sunt foarte mulți oameni în județ, am mers și le-am văzut necazurile și am văzut că mulți primari nu și-au făcut treaba. Îmi doresc din suflet să fie prima și ultima mea intervenție aici, pentru că vreau ca la sfârșitul mandatului să vă felicit. Vreau ca voi să fiți eroii noștri. Vreau, doamnă președinte, să vă ocupați, cum ați spus, de sănătate. Să nu mai iasă medicii și asistenții să roage ONG-urile și patronatele să ajute. Este datoria voastră să interveniți. Vă doresc succes!”, a fost interpelarea lui Câșlariu.

Depunerile de jurăminte de către consilierii județeni s-au făcut în ordine alfabetică. Lista poate fi, între timp, modificată. Cei care au jurat vineri punerea în slujba cetățenilor, sunt următorii:

Consilierii județeni ai PSD:

1. Dorin Birta

2. Alexandra Huțu

3. Elena-Ramona Guraliuc

4. Constantin Neculai Pătrăuceanu

5. Constantin-Cristian Nistor

6. Cristina Breșug

7. Gabriel Galan

8. Constantin-Dan Deleanu

9. Andron Țâmpău

10. Cătălin-Cristian Olaru

11. Galia Hrimiuc

12. Sergiu Marian

13. Cristian Pintelei-Grosu

14. Mioara-Paula Jurgiu

15. Cristina-Andreea Andrei

Consilierii județeni ai PNL:

1. Viorel Iliuță

2. Radu Malancea

3. Gabriel-Augustin Alexandru

4. Rodica Abăcioaei

5. Valerian Andrieș

6. Liviu Hrimiuc

7. Sorin Cornilă

8. Lazăr-Claudiu Vrajotis

9. Ionuț Gireadă

10. Mirela Saucă

11. Lucian-Dinu Aroșoaie

12. Agnes-Mihaela Holcă

Consilierii județeni ai ALDE:

1. Corneliu Bogdan Dăscălescu

2. Florea Marocico

3. Gheorghe Nazare

Consilierii județeni ai Pro România:

1. Mihaela Lafontain-Hrițcu

2. Doru Costel Gavrilaș

 
















 

Spune-ne opinia ta