Viceprimarul Liviu Toma a ajuns la un consens cu cei de la Nova Apa Serv SA

Viceprimarul Liviu Toma a ajuns la un consens cu cei de la Nova Apa Serv SA

La primele ore ale dimineții, viceprimarul Liviu Toma, care în prezent are și prerogative de primar, i-a convocat la o ședință pe cei din conducerea companiei de apă, cât și pe reprezentanții serviciilor Edilitare, Investiții din cadrul Primăriei, cei de la Poliția Locală cât și cei de la Serviciul Rutier, în vederea găsirii unor soluții pentru remedierea cât mai urgentă a carosabilului afectat în urma avariilor.

Domnilor mai bine de o lună de zile ați avut parte de înțelegere și ați putut interveni. Nici Poliția Locală nu a mai dat amenzi, dar situația este aceeași. Nu s-a schimbat nimic. Vremea vă ajută și puteți interveni. Sezonul cald vă avantajează, presiunea este mai scăzută și se pot efectua lucrări. Va veni sezonul rece și vor fi înregistrate din nou 15-20 de avarii pe zi. Vă rog interveniți pentru ca orașul să nu mai arate ca după bombardament. În această perioadă a anului, tot mai mulți botoșăneni se întorc acasă în concediu și ei nu sunt obișnuiți să circule pe asemenea drumuri”, a declarat Liviu Toma.

Viceprimarul municipiului a solicitat directorului de la Nova Apa Serv SA, să prevadă în bugetul din acest an, fonduri pentru intervenții în unele zone ale orașului, pe străzi care urmează să fie asfaltate, și să nu fie nevoiți să intervină ulterior, spărgând din nou carosabilul. Liviu Toma le-a transmis că nu se referă la lucrări de anvergură, ci la intervenții punctuale, în faza incipientă costurile fiind cu mult mai mici.

După cum bine se știe, din motive financiare, încă din luna octombrie a anului trecut, contractorul care execută lucrările nu a mai prestat. Dar din iunie, contractul de prestări s-a reluat și ne-am propus să se facă și câte 10 lucrări pe zi. Avem restanțe la lucrări foarte multe, dar sperăm ca în perioada următoare să ne reglăm. Cu siguranță se va interveni prompt, și până la finele acestei luni vom finaliza toate lucrările din spate, a declarat Liviu Ștefan, directorul Nova Apa Serv SA. Intervenția reprezentantului Conrec, a fost mult mai tranșantă și a declarat cât se poate de răspicat, că în maxim trei săptămâni, pe raza municipiului Botoșani nu vor mai exista lucrări restante.

Cetățenii s-au săturat de scuze. Domnule director și toți cei care suntem angrenați în această acțiune, să facem front comun și să finalizăm lucrările din urmă și să rămânem cu cele care se vor ivi de pe o zi pe alta, a concluzionat viceprimarul Liviu Toma.

 

Spune-ne opinia ta