Viceprimarul Ghiorghita ii da lectii de administratie locala liberalului Ostafie

Viceprimarul Ghiorghita ii da lectii de administratie locala liberalului Ostafie
Disputa legata de amplasarea patinoarului ia forme noi, la limita orgoliilor administrative, dar si politice!

Dupa ce liberalul George Ostafie a facut mai multe aluzii la faptul ca edilii nu respecta o hotarare de Consiliu Local care face referire la organizarea manifestarilor publice in preajma spitalelor, viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, tine sa ii ofere lui Ostafie o lectie de administratie locala!

Astfel, spune Florin Ghiorghita, o Hotarare de CL (HCL), odata aprobata, are un termen de 30 zile in care se poate intoarce de la Prefectura. O hotarare de interes public, cum este cea la care liberalul face referire, dupa ce primeste viza de la Prefectura, trebuie publicata din nou.

Abia la alte 30 zile ea intra in vigoare. La momentul cand facea el referire in nici un caz nu era in vigoare hotararea. Pe langa asta, manifestarea (n.r. lansarea candidatilor PD-L la alegerile parlamentare) nu a avut loc in cadru deschis, ci in Sala Polivalenta. Manifestare publica se numeste cand este un spectacol, o adunare organizata, nu o coloana de oameni care trec pe langa spital. In cazul asta ar trebui sa inchizi strazile, precizeaza Florin Ghiorghita.

Mai mult, spune viceprimarul, decizia de a se amplasa patinoarul pe esplanada Salii Polivalente este luata in urma cu mult timp.

Noi ne-am interesat la Mediu si zgomotul nu trebuie sa fie, la nivelul geamurilor pacientilor, mai mare de 60 decibeli, atat cat prevede legea. Vom face in asa fel incat la patinoar sa fie si sonorizare, dar una mai mica, cu boxe indreptate in directia opusa Spitalului, astfel incat la nivelul geamurilor sa nu depaseasca nici macar 50 decibeli, fiindca nu vrem sa deranjam copiii bolnavi. Patinoarul va fi amplasat cu siguranta acolo, cu respectarea HCL, si nu am nevoie de acceptul domnului Ostafie. E bine ca au ajuns si ei totusi la concluzia ca este cea mai buna pozitie, a completat viceprimarul.

Amplasarea patinoarului la Sala Polivalenta i-ar putea bucura si pe copiii internati in Spitalul de Pediatrie, in afara de faptul ca, in cazul micutilor mai putin experimentati, edilii pot conta pe sprijinul prompt al cadrelor medicale.

Eu stiu ca in momentul in care ma uit pe geam si vad ceva frumos si eu ma simt mai bine. In nici un caz nu ii vom deranja in orele de somn pe cei internati acolo. Poate la deschidere va fi putina galagie, cand vrem sa facem un foc de artificii, dar nu va fi la orele de odihna, ci pe la 6 -7 dupa amiaza, a mai spus Florin Ghiorghita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
58

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
10

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
162

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...