Vicele Buhăianu nemulțumit de managementul de la Eltrans SA

Vicele Buhăianu nemulțumit de managementul de la Eltrans SA

Situația financiară precară a societății locale de transport în comun a intrat în vizorul edililor locali. Noii lideri ai administrației locale se desclară nemulțumiți de conducerea Eltrans SA, unitate care asigură transportul public local în municipiul Botoșani.

Raportat la managementul Consiliului de Administrație cât și la managementului executiv de la societatea Eltrans, nu discutăm despre oameni, discutăm despre contracte și de respectarea condițiilor din aceste contracte care au fost delegate către societatea Eltrans. În ultimele 6 luni au fost 7-10 blocări și astea în ultima lună. Din lunile septembrie, octombrie până în luna februarie a anului curent nu s-a făcut nicio blocare. Aceasta raportat la faptul că societatea are probleme financiare, Primăria o subvenționează, dar are surse de venit suplimentare și neblocând mașini, neridicând mașini, practic nu vin venituri suplimentare la SC Eltrans SA, Primăria fiind nevoită să suplimenteze și mai mult aceste sume pentru funcționarea societății de zi cu zi, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

În replică, directorul S.C. Eltrans S.A., Victor Ivănescu susține că afirmațiile viceprimarului Buhăianu au substrat politic și nu relevă realitatea.

Eu nu răspund la declarații politice. Nu s-a făcut nicio analiză a activității societății, dar se aruncă vorbe fără acoperire. Leasingul operațional este costisitor, dar cu ce puteam efectua transportul public local de călători? Dacă se spune că au fost alte soluții, de ce nu s-au pus pe tapet în momentul în care s-a discutat atât la nivel de Consiliu Local, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, la nivel de Consiliu de Administrație. Varianta leasingului operațional a fost semnată și de domnul viceprimar Buhăianu, la acel moment făcând parte din colectivul Eltrans”, a precizat directorul Eltrans SA.

În opinia actualilor edili locali, varianta cu microbuze era mult mai avantajoasă pentru municipalitate, mai ales din punct de vedere financiar, dar aceștia susțin că nu s-a dori acest lucru, din motive electorale.

Actualul manager al Eltrans SA, Victor Ivănescu are mandat până în luna septembrie a acestui an, între timp urmând să se stabilească și componența Consiliului de Administrație și ulterior se va lua în discuție o eventuală schimbare de manager.

 

Spune-ne opinia ta