Veste uriașă pentru polițiști de la MAI. Se modifică legea

Veste uriașă pentru polițiști de la MAI. Se modifică legea
La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, luni, ședința Comisiei de dialog social pentru discutarea propunerilor MAI de modificare a legislației privind asigurarea despăgubirilor de viață, sănătate și bunuri ale polițiștilor.
 
Oficialii de la Interne transmit că printre propunerile MAI se numără acordarea de despăgubiri pentru a acoperi contravaloarea cheltuielilor legate de asigurarea tratamentului medical și pentru polițiștii invalizi, respectiv polițiștii răniți care au fost declarați inapt pentru serviciul poliţienesc și care au fost încadrați într-un grad de invaliditate de către comisiile de expertiză medico-militare, ca urmare a rănirii suferite. În prezent, nu este prevăzută în mod expres acoperirea acestor cheltuieli medicale efectuate după încetarea raporturilor de serviciu.
 
Printre cheltuielile care vor fi acoperite se numără cele legate de asistența medicală efectuată în unități sanitare publice din țară, cazare și masă în unitatea medicală respectivă, medicamente și dispozitive medicale, transport dus-întors până la/ de la unitatea medicală pentru polițistul rănit și un însoțitor al acestuia.
 
În situaţia în care polițistul rănit nu poate fi tratat în instituţii sanitare publice din ţară, în baza unui referat întocmit de către o comisie multidisciplinară constituită prin dispoziţie a directorului Direcţiei Medicale, ministrul afacerilor interne poate aproba acordarea de despăgubiri care să acopere toate cheltuielile realizate în unități sanitare private din ţară sau unități sanitare din străinătate.
 
De noile prevederi vor beneficia și polițiștii invalizi, respectiv poliţiștii răniți, care au fost clasați inapt pentru serviciul poliţienesc și care au fost încadrați într-un grad de invaliditate anterior intrării în vigoare a propunerilor MAI, cheltuielile acoperite fiind cele efectuate după intrarea în vigoare a HG.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
257

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
109

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
119

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...