Vama Racovăț se redeschide în următoarele zile, anunță președintele Consiliului Județean

Vama Racovăț se redeschide în următoarele zile, anunță președintele Consiliului Județean

În baza demersurilor făcute la jumătatea anului trecut de Consiliul Județean (CJ) Botoșani, Guvernul a aprobat Memorandumul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii prin care drumurile județene DJ298 – parțial și DJ291C vor fi preluate de către CNAIR și transformate în sectoare de drum național.

Administrația județeană a aprobat, luni, trecerea acestor sectoare de drum județean la CNAIR. Guvernul urmează să emită, în cel mai scurt timp, hotărârea de preluare, anunță președintele CJ, Doina Federovici.

Potrivit Memorandumului, CNAIR va disponibiliza aproximativ 62 de milioane de lei pentru modernizarea sectorului ce se întinde de la Punctul Vamal Racovăț și până la Dorohoi și alte 5 milioane de lei pentru reparații pe sectorul de drum Punctul Vamal Racovăț – Fundu Herța – Cristinești – Dragalina.

Potrivit Memorandumului aprobat de Guvern, vor fi investite 1,5 milioane lei în platformele de staționare și dotările vamale de la Racovăț.

De asemenea, Consiliul Județean a modernizat 10 kilometri de drum județean care ducea la Vama Racovăț încă din 2013, printr-un proiect transfrontalier cu finanțare europeană de 3 milioane de euro.

„Punctul Vamal a fost modernizat printr-un proiect al Autorității Vamale, iar acum, în urma demersurilor făcute și corelate cu modificarea situației geopolitice, autoritățile ucrainene au decis să investească și ele pe partea lor, pentru a se putea redeschide Punctul Vamal de la Racovăț. Mulțumesc tuturor factorilor decizionali locali și centrali care s-au implicat și au susținut alături de noi acest demers”, a transmis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

 

Spune-ne opinia ta