Urban Serv nu mai vrea să ridice gunoiul de la Dângeni. Comuna riscă să se transforme într-o groapă de gunoi!

Urban Serv nu mai vrea să ridice gunoiul de la Dângeni. Comuna riscă să se transforme într-o groapă de gunoi!

Comuna Dângeni riscă să rămână cu gunoiul în comună. Urban Serv a câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor din zona patru a județului Botoșani, o zonă care include municipiul Botoșani, orașul Bucecea și 24 de comune.

Șefii societății de salubrizare spun că până acum nu au întâmpinat niciun fel de probleme, cu o singură excepție. Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv, spune că este vorba de Primăria comunei Dângeni, care nu își achită facturile. În aceste condiții, locuitorii comunei Dângeni riscă să rămână cu gunoiul în comună, susține conducerea Urban Serv.

„Facem colectare de gunoi menajer și gunoi selectiv în 24 de UAT-uri plus municipiul Botoșani și orașul Bucecea, suntem în relații foarte bune atât din punct de vedere financiar cât și al prestării activității. Cu toate, mai puțin Primăria Dângeni care din punct de vedere financiar nu și-a îndeplinit obligațiile. De la începutul contractului, sunt una sau două plăți făcute către Urban Serv”, a precizat Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv.

În aceste condiții, Urban Serv își pune problema dacă vor mai ridica, sau nu, gunoiul din această comună.

“Ne vom consulta în următoarea perioadă și cu cei de la Ecoproces, să vedem ce măsuri trebuie să luăm. Noi ridicăm săptămânal gunoiul din comuna Dângeni, ne-am făcut treaba pentru că nu puteam pune în pericol siguranța cetățenilor. Dacă ei nu își achită obligațiile financiare, se poate ajunge în situația de a nu mai ridica gunoiul”, a precizat Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv.

Cuantumul lunar al taxei de salubritate pe care o plătesc o parte din cetățenii din județul Botoșani, mai ales a celor din zona rurală, a generat în repetate rânduri critici din partea primarilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
15

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
33

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...