Un viaduct nou pe Drumul Național 29D, Botoșani – Ștefănești. Dan Șlincu:”Echipa PSD știe ce are de făcut!”

 Un viaduct nou pe Drumul Național 29D, Botoșani – Ștefănești. Dan Șlincu:”Echipa PSD știe ce are de făcut!”

 Reabilitarea sectorului DN29D, Botoșani – Ștefănești, afectat de alunecări de teren a intrat în linie dreaptă. „Comitetul Tehnico-Economic al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași a aprobat luni, 26 februarie, Studiul de Fezabilitate pentru realizarea unui nou viaduct pe DN29, Botoșani – Ștefănești, în zonă rămasă nemodernizată. Valoarea totală a investiției este de 15 milioane de euro. Potrivit soluției tehnice avizate, în zona cea mai afectată de alunecările de teren va fi construit un viaduct pe o distanță de 610 metri, asemănător cu celelalte trei deja realizate în proiect. Acesta va avea 20 de deschideri”, a declarat deputatul PSD Dan Șlincu.

 Studiul de Fezabilitatea avizat în Comitetul Tehnico- Economic al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași propune trei soluții diferite pentru sectorul afectat de alunecarea de teren. Astfel, primul tronson va fi stabilizat prin îmbunătățirea terenului de fundare cu lianți hidraulici, realizarea unui dren longitudinal și a unui șanț pereat din aval către amonte.

Pe al doilea tronson, se va realiza, pe lângă îmbunătățirea terenului de fundare cu lianți hidraulici, o structură de beton armat cu rol de susținere a umpluturilor și de preluare a apelor pluviale și casiuri la un interval de maxim 25 de metri pentru descărcarea apelor pluviale de pe platforma drumului.

Pe cel de al treilea sector, cel mai afectat de alunecarea de teren, se va realiza un viaduct înecat pe o distanță de 610 metri.

Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 75.587.642 lei. După obținerea avizului, documentația va fi transmisă spre avizare la CNAIR. „Este un proiect absolut necesar pentru finalizarea modernizării DN29D, Botoșani – Ștefănești, investiție care s-a ridicat deja la aproximativ 70 milioane euro. Alături de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și de ministrul  Transporturilor, Sorin Grindeanu, vom găsi cele mai bune soluții pentru ca acest proiect să fie realizat în cel mai scurt timp, iar drumul Botoșani- Ștefănești să se ridice la statutul de ”Poartă de intrare în Uniunea Europeană”. Echipa PSD Botoșani știe ce are de făcut și pune dezvoltarea județului și a Moldovei pe primul plan”, a conchis deputatul PSD Dan Șlincu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
245

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
106

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
118

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...