Un primar de comună vrea să interzică accesul maşinilor mari care strică asfaltul. „Pun barieră orice-ar fi”

Un primar de comună vrea să interzică accesul maşinilor mari care strică asfaltul. „Pun barieră orice-ar fi”

Un primar din judeţul Botoşani vrea să pună barieră pe drumurile săteşti, revoltat că şoferii maşinilor de mare tonaj nu respectă marcajele cu limitare de gabarit şi distrug carosabilul proaspăt asfaltat.

Cozmin Epuraş, primarul din comuna Stăuceni, spune că este decis să facă acest lucru cu orice risc. El este supărat că asfaltul proaspăt pus pe arterele rutiere din Stăuceni este distrus de camioanele de mare tonaj care străbat destul de des comuna. În plus, situaţia s-a agravat după ce au început lucrările la drumul naţional 29 D Botoşani - Ştefăneşti.  

Majoritatea drumurilor comunale din Stăuceni au fost modernizate, cu strat asfaltic. Greutatea maximă admisă pe aceste tronsoane de drum, reglementată şi prin indicatoare rutiere, este de 7.5 tone.   

Comuna Stăuceni este situată însă lângă municipiul Botoşani, pe drumul ce duce, prin Ştefăneşti, către vama de la Stânca-Costeşti cu Republica Moldova. De aceea, multe camioane încărcate cu marfă trec pe scurtături, pe drumurile comunale, mai bune decât cel naţional.

În plus, acum se lucrează la reabilitarea completă a drumului naţional, iar traficul a fost deviat pe drum comunal.

„Nu este posibil aşa ceva, avem drum care nici măcar nu a ieşit din garanţie. Imaginaţi-vă camion de 24 de tone pe drum cu limitare de 7.5 tone. Distruge tot. Ca la noi la nimeni”, spune edilul, citat de Adevărul.    

Acesta este decis să pună o barieră pe drumurile comunale, deservită de un angajat care să nu permită accesul autocamioanelor care depăşesc tonajul admis.

„Pun barieră orice-ar fi. Săptămâna viitoare, pun barieră. Îmi asum toate consecinţele. Am apelat la toate instituţiile şi nimic. Asta este singura soluţie”, adaugă Cozmin Epuraş.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Viața botoșăneană din 1918, prezentată de social-democrați

astăzi, 09:18
120

Pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României, PSD Botoșani a demarat un proiect menit să facă legătură dintre trecut și prezent, care să contribuie la întărirea conștiinței ...

Calendar ortodox: Sfântul Sava, ocrotitorul monahilor din pustie

astăzi, 09:08
87

În Biserica Ortodoxă, ziua de 5 decembrie este momentul din an când se săvârşeşte pomenirea Sfântului Cuvios Sava cel Sfințit, unul dintre cei mai mari părinți duho...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (174)

astăzi, 09:00
94

Despre haiku ştiam încă din anii facultăţii, dar despre senryu am auzit pentru prima oară  de la Florin Vasiliu, cu mult timp în urmă, pe când participa ani la rând ...