Un nou post de șef în Poliția Locală, remunerat cu peste 13.000 de lei. „Mi se pare o rușine”

Un nou post de șef în Poliția Locală, remunerat cu peste 13.000 de lei. „Mi se pare o rușine”

Administrația municipiului Botoșani va organiza concurs pentru ocuparea proaspăt înființatei funcții de director al Poliției Locale, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul Local (CL), în subordinea căreia se află instituția. Remunerația pentru acest post se ridică la peste 13.000 de lei.

În cadrul ședinței de miercuri a CL, organigrama Poliției Locale a fost modificată, înființându-se un post de director adjunct, al cărui ocupant va prelua o parte dintre atribuțiile actualului coordonator executiv. „Conform regulamentului, vom organiza concurs, după ce primim aviz de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) şi parcurgem toate procedurile legale cu înfiinţarea postului, dincolo de  poziţia pe care am aprobat-o, în organigramă”, a spus Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

Deliberativul a polemizat pe tema restructurării și a cheltuielilor care survin, consilierul liberal Eugen Țurcanu arătând că plata cuvenită și sporurile acordate însumează un venit brut de 13.260 de lei, dintre care 10.600 reprezintă salariul de bază.

„Constat cu stupoare că majorăm numărul funcțiilor de conducere. (...) Poliţia Locală a substituit mult şirul unei neputinţe generalizate a unor structuri care ar trebui să implementeze legea în municipiul Botoşani şi nu o fac, de parcă suntem într-o republică bananieră aici, în nordul ţării. Şi mă întreb de unde şi până unde mai aducem acum un post de director adjunct, când noi avem şefi şi paraşefi. (...) Șapte funcţii de conducere, la 113 salariaţi. Sunt foarte mulți șefi și nu văd nicio îmbunătățire. Nu votez acest proiect, mi se pare o rușine”, a pledat Eugen Ţurcanu.

În replică, reprezentanta USR Raluca Curelariu a susținut că raportul dintre numărul de angajați și cel al funcțiilor de conducere este unul echilibrat. Ea a precizat că este nevoie, însă, ca Poliția Locală să transmită CL rapoarte de activitate periodice.

„Spre deosebire de colegul Eugen Țurcanu, eu voi vota acest proiect. În acest moment, dacă discutați cu botoșănenii, marea lor majoritate vor spune că sunt extrem de nemulțumiți de activitatea Poliției Locale. Sunt foarte multe aspecte care trebuie îmbunătățite. Nu pot să nu spun că sugestia de a desființa această structură mi se pare complet iresponsabilă. Avem nevoie de o poliție locală extrem de eficientă. În acest moment, Poliția Locală are nevoie de o schimbare de paradigmă. Raportându-mă la numărul de șefi din Poliția Locală, pot spune că vin din mediul privat și raportul nu este atât de mare, este chiar corect. Am așteptarea ca odată cu această reorganizare să vedem rapoarte de activitate ale Poliției Locale, care să ajungă și pe masa Consiliului Local. Deși susțin acest proiect, voi fi cel mai mare critic al Poliției Locale”, a afirmat Raluca Curelariu, consilier USR.

Proiectul de reorganizare a Poliției Locale a fost adoptat cu 12 voturi favorabile, 6 împotrivă și o abținere.

 

Spune-ne opinia ta