Un centru de cazare a populaţiei afectată de dezastre naturale a fost construit în comuna Cândeşti

Un centru de cazare a populaţiei afectată de dezastre naturale a fost construit în comuna Cândeşti

Un centru de cazare a populaţiei afectată de dezastre naturale a fost construit în comuna Cândeşti din judeţul Botoşani, în baza unei finanţări asigurate printr-un proiect transfrontalier în valoare de peste trei milioane de lei.

Centrul, care a fost inaugurat vineri, va avea o capacitate de cazare a 150 de persoane, aceasta putând fi extinsă până la 300 de persoane.

Noua clădire are o suprafaţă construită de 547,5 metri pătraţi şi o suprafaţă utilă de 1.095 metri pătraţi. Imobilul va dispune de sală de primire, cabinet medical, bucătărie, sală de mese, băi şi dormitoare comune.

„Clădirea a fost finalizată, dar nu poate fi funcţională, pentru că nu avem dotări. Sperăm să obţinem finanţare prin alt proiect pentru a dota acest centru, pentru că noi din bugetul local nu ne putem permite acest lucru”, a declarat, pentru Agerpres, primarul din Cândeşti, Ştefan Coţofrec.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Consiliul Local Stercea, Consiliul Satului Staryi Vovchynets şi Consiliul Local Cupca din Ucraina.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi co-finanţat de statele participante în program.

Cândeşti este o localitate aflată la 52 de kilometri de Botoşani. Comuna se află pe malul stâng al râului Siret şi are o populaţie însemnată de ucraineni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
18

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
55

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
341

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...