„Uite gunoiul, nu-i gunoiul”. Reproșuri între edilii locali pe seama activității Urban Serv

„Uite gunoiul, nu-i gunoiul”. Reproșuri între edilii locali pe seama activității Urban Serv

Societatea Urban Serv, desemnată cu colectarea gunoiului stradal din municipiu, a fost ținta reproșurilor primarului Cătălin Flutur, care a acuzat conducerea că „face orice ca lucrurile să nu meargă bine” în oraș.

Flutur a declarat că membrii consiliului de administrație de la Urban Serv nu țin cont de ceea ce gândesc reprezentanții Primăriei municipiului Botoșani, fiind atenționați de mai multe ori în ceea ce privește modul de organizare al consiliului de administrație.

„Cei de la Urban Serv chiar fac orice ca lucrurile să nu meargă în oraș și vina nu cade pe o societate care are un consiliu de administrație. Știm cu toții cum a fost numit și cine sunt cei din consiliu de administrați. I-am atenționat pe domnii consilieri locali de la PSD că au greșit, că au schimbat toate hotărârile de Consiliu, că nu i-ai interesat ce gândește Primăria. Greșiți în momentul în care propuneți ca cei care sunt AGA la societățile Consiliului Local, la cele patru societăți, să fie numai de la PSD. Era o lege care le interzicea acest lucru. Răspunsul lor a fost nu, pentru că ei au câștigat. Da, au câștigat cu 170 de voturi dar unde sunt cele 3000 de voturi cu care a câștigat primarul? Pentru că primarul nu vorbește aiurea, vorbește pentru orașul acesta”, a spus primarul.

Acest lucru se răsfrânge, și este bine observat de către cetățenii municipiului, în mormanele de gunoi care au umplut coșurile stradale în ultima perioadă de timp.

Cătălin Flutur a semnalat și activitatea virtuală a „politicienilor de facebook”, așa cum îi numește, care au avut libertatea de a acționa cât dumnealui a fost plecat în concediu și ar fi luat decizii greșite prin transferarea a 45.000 lei către Urban Serv, bani în plus față de ce se stipula în contract.

Acești bani, spune edilul, nu au adus nicio schimbare majoră și nu a fost constatată o schimbare în ceea ce privește curățenia orașului.

„Apropo de politicienii de „Facebook”care au demarat o campanie cum că orașul este murdar  sau că primăria sau primarul Flutur este de vină că nu au ei nu știu ce grafic de ridicare a gunoiului de pe străzi. Avem un contract încheiat. Nu vine primarul și ridică gunoiul sau face ceea ce nu puteți voi să faceți. Am fost acuzat la un moment dat că am lipsit din oraș dar nu o să înțeleg un lucru. Când nu-i dai atribuțiuni cuiva nu e bine iar când rămâne să facă spune: „dar unde a fugit primarul?”. Și primarul are dreptul la cinci zile să plece undeva indiferent de situație, mai ales după o perioadă de criză generată de acest Covid în care am stat și 12-14 ore în Primărie. În perioada în care am fost plecat a avut grijă să dea celor de la Urban Serv  câte 45.000 lei /lună în plus față de ce aveau în contract. Ați constatat poate vreo schimbare majoră?”, a semnalat Cătălin Flutur.

În replică, viceprimarul municipiului Botoșani Cosmin Andrei, a explicat că banii alocați societății Urban Serv deservesc sănătății botoșănenilor, fiind necesari pentru creșterea frecvenței de colectare a gunoiului stradal.

„Sănătatea botoșănenilor este pe primul loc. Am decis să maresc frecvența de colectare a gunoiului din coșurile stradale, pentru că situația scăpase de sub control. În perioada în care domnul primar era în concediu, botoșănenii îmi cereau să rezolv problema mizeriei de pe străzi, pe bună dreptate, și îmi trimiteau zilnic fotografii cu coșurile stradale pline. Așa că am făcut-o! Mai exact, am decis să transmit către Urban SERV să colecteze deșeurile așa cum o făceau înainte să fie hotărâtă și aplicată reducerea inițiată de către domnul Flutur, al cărei unic efect pozitiv îl reprezenta economia la bugetul local, însă care, din puctul meu de vedere, a avut mai degrabă consecințe negative, în special asupra igienei și peisajului urban”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
13

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
44

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
282

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...