Proiectul Consiliului Județean Botoșani de a achiziționa 26 de microbuze electrice pentru școlile din mediul rural din județul Botoșani a intrat într-o nouă etapă. În cadrul procedurii de licitație au fost depuse trei oferte pentru livrarea acestor microbuze școlare, care sunt în faza evaluării tehnice.
„Consiliul Județean Botoșani a obținut o finanțare de 7,2 milioane de euro din PNRR pentru a derula acest proiect în parteneriat cu 26 de comune beneficiare, cele care au obținut punctajele cele mai mari în baza criteriilor stabilite de către Ministerul Educației Naționale, ca autoritate de management pentru această axă de finanțare”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, adăugând că autoritatea județeană va asigura „cheltuielile neeligibile și eventualele diferențe care vor rezulta din implementarea proiectului”.
„Microbuzele vor aduce o îmbunătățire substanțială a condițiilor de transport pentru elevii din mediul rural și vor asigura accesul la școală a copiilor din zonele defavorizate. Niciun efort nu este prea mare pentru educația copiilor noștri”, a mai spus Doina Federovici.
Comunele partenere Consiliului Județean în acest proiect sunt: Cristinești, Ungureni, Mihălășeni, Avrămeni, Albești, Santa-Mare, George Enescu, Todireni, Coșula, Corni, Gorbănești, Stăuceni, Vorniceni, Călărași, Tudora, Roma, Păltiniș, Prăjeni, Lozna, Văculești, Leorda, Cândești, Hlipiceni, Cristești, Vorona și Hilișeu-Horia.
Microbuzele vor avea o capacitate de 16 locuri pe scaune, din care 1 loc pentru persoane cu dizabilități, plus 1 loc pentru conducătorul auto.
Consiliul Județean Botoșani a aplicat și pentru obținerea unei finanțări din Fondul de Mediu pentru achiziționarea a 18 microbuze hibrid. Proiectul depus de Consiliul Județean se află în faza de evaluare la Administrația Fondului de Mediu și imediat ce se va semna contractul de finanțare va fi lansată procedura de achiziție.
Alte trei microbuze, achiziționate printr-un program al Ministerului Dezvoltării, au ajuns în comunele Dângeni, Coțușca și Havârna.
„La nivelul județului, necesarul de microbuze școlare este mare și de aceea am decis să aplicăm și pe alte axe disponibile. Am promis că vom valorifica orice posibilitate de a atrage fonduri în județ și asta facem”, a conchis Doina Federovici.