Transportatorii, pusi la plata pentru drumurile stricate!

Transportatorii, pusi la plata pentru drumurile stricate!
Drumurile au fost distruse fara ca vinovatii sa contribuie in vreun fel la repararea lor. Autoritatile judetene au in plan sa-i puna la plata pe transportatorii care au facut ca o buna parte din drumurile din judet sa devina nepracticabile.

Desi detinatorii masinilor de mare tonaj trebuiau sa plateasca o taxa pentru folosirea drumurilor botosanene, bani ce urmau sa fie folositi pentru reabilitarea lor, acest lucru nu s-a intamplat.

Reprezentantii Directiei Judetene de Drumuri si Poduri (DJDP) Botosani au incasat o suma infima anul acesta. Presedintele Consiliului Judetean Botosani a solicitat identificarea transportatorilor si a prejudiciului creat.

Daca nu se va reusi stabilirea celor care au avut un cuvant de spus in distrugerea drumurilor, seful institutiei a declarat ca va declansa controale incrucisate pentru depistarea lor. Reprezentantii Consiliului Judetean si-au aratat intentia de a purta discutii cu transportatorii in cauza, cu scopul de a-i determina sa achite taxa retroactiv.

In cazul in care situatia nu se va rezolva pe cale amiabila, cei din fruntea institutiei sunt hotarati sa ia calea instantei.

Obligatoriu vom solicita aceste sume retroactiv. Daca nu vom putea sa o facem pe calea negocierii, a dialogului, atunci vom introduce actiuni la instantele judecatoresti. Cine strica trebuie sa contribuie si la reparare, a declarat reprezentantul Consiliului Judetean Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
129

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
96

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
267

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...