Transport public cu țârâita în cartierul ANL Șoseaua Iașului (video)

Transport public cu țârâita în cartierul ANL Șoseaua Iașului (video)

Locuitorii cartierului ANL Șoseaua Iașului, din municipiul Botoșani, reclamă că operatorul de transport în comun nu respectă orarul curselor stabilite prin contract, ceea ce provoacă dificultăți elevilor care învață după-amiaza și adulților care muncesc seara, a atras atenția consilierul Eugen Țurcanu, în ședința de joi a deliberativului local.

„Subiectul este transportul public. Cetățenii care s-au mutat acolo îmi semnalează că, în cursul săptămânii, cursele de maxi-taxi după ora 18:00 încetează și mai sunt copii care au ore până la 19:00 sau 20:00, nu mai spun de cei care sunt încă la serviciu, dar să zicem că adulții se descurcă cumva. Avem o problemă cu societatea care prestează pentru noi. Sâmbăta, după ora 14:00, înțeleg că nu mai circulă, duminica după ora 12:00 la fel”, a afirmat liberalul.

Acesta a adăugat că societatea contractată ar trebui să actualizeze tarifele în acord cu majorarea cheltuielilor, „ca să-și respecte graficele pe care și le-au asumat”.

„Au câștigat traseele respective în baza unei licitații publice și ar trebui să respecte cele asumate. La „Cornișa”, la fel, nu mai vin de anul trecut, de prin toamnă, au renunțat. Sau să scoatem din contract traseele pe care nu le onorează sau orarul pe care nu îl onorează. Nu este corect, pentru că bobârnace luăm tot noi, Primăria și Consiliul Local, că nu ne facem treaba față de ei”, a mai spus Eugen Țurcanu.

„Le voi transmite colegilor de la Compartimentul Transporturi să ia măsurile necesare”, a fost replica primarului Cosmin Andrei.

 

 

Spune-ne opinia ta