Toate șinele și scuarurile de tramvai din Botoșani vor fi dezafectate

Toate șinele și scuarurile de tramvai din Botoșani vor fi dezafectate

Întreaga infrastructură de transport cu tramvaiul va fi dezafectată în municipiul Botoșani, începând cu strada Sucevei și Calea Națională, a anunțat primarul Cosmin Andrei, miercuri, într-o conferință de presă.

„Lucrările de anul acesta vor începe cu reabilitarea străzii Sucevei, acolo unde vom scoate dalele de tramvai, cu dezafectarea scuarurilor și asfaltare, iar în continuare Bulevardul „Mihai Eminescu”, de la intersecția cu Sucevei până la benzinăria Mol. De asemenea, un tronson pe care nu a circulat niciodată tramvaiul, destul de afectat, și amenajarea un sens giratoriu în această zonă. Lucrările vor fi în primul rând proiectate, autorizație de construire și apoi execuția propriu-zisă”, a declarat Andrei.

Potrivit edilului, și pe Calea Națională scuarurile vor fi desființate, întrucât „afectează circulația autoturismelor și nu vor mai fi pe viitor folosite pentru infrastructura care a fost pregătită pentru tramvaie”.

„În funcție de capacitatea firmei care a câștigat licitația și de finanțările pe care le vom avea, îmi propun în viitor să scoatem dalele de pe toată Calea Națională, dar etapizat, pentru că avem și alte zone din Botoșani unde trebuie să intervenim”, a precizat primarul orașului.

El a adăugat că sunt necesare lucrări de reabilitare pe străzile Colonel Tomoroveanu, Nicolae Grigorescu și Petru Rareș, dar demersurile depind de posibilitatea societății Nova Apaserv de a înlocui conductele de apă din aceste zone.

„Carosabilul arată foarte rău, dar nu putem interveni pentru că sunt convins că într-un interval foarte scurt, dacă nu sunt înlocuite conductele de apă, vom avea avarii și intervenții în carosabil”, a punctat Cosmin Andrei.

Primăria a renunțat la proiectul de modernizare a infrastructurii de tramvai, pentru care a fost obținută o finanțare europeană de peste 36 de milioane de euro. Decizia a fost motivată de costurile crescute, lipsa finanțării și timpul limitat de implementare a proiectului. Municipalitatea achiziționează, în schimb, 11 autobuze electrice în valoare de 5,3 milioane de euro, bani alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Solar cuprins de un incendiu, din cauza unei sobe care îl încălzea

astăzi, 10:08
159

Un solar încălzit cu ajutorul unei sobe a fost afectat de un incendiu izbucnit, noaptea trecută, în localitatea Trușești, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgen...

România va obţine cea mai mică sumă de la UE pentru compensarea agricultorilor afectaţi de importul de cereale din Ucraina

Marţi, 21 Martie 2023
238

Consiliul Miniştrilor Europeni ai Agriculturii a înaintat ultimele sume pentru compensarea agricultorilor afectaţi de importul de cereale ieftine din Ucraina.România va obţine 10 mi...

Conducătorii auto cu poliţe de asigurare auto la Euroins trebuie să le denunţe şi să facă o nouă asigurare obligatorie

Marţi, 21 Martie 2023
2972

Conducătorii auto care deţin poliţe de asigurare auto la Euroins şi vor să le denunţe trebuie să-şi facă o nouă asigurare obligatorie la altă companie, pentru a nu risca amenda de peste 1.0...