Teren cedat gratuit Protopopiatului pentru ridicarea unei biserici. „O dorește Dumnezeu” (video)

Teren cedat gratuit Protopopiatului pentru ridicarea unei biserici. „O dorește Dumnezeu” (video)

Consiliul Local (CL) a aprobat, în ședința de joi, darea în folosință gratuită a unui teren de 3.000 de metri pătrați, situat lângă blocurile ANL din zona Alfa Land, către Protopopiatul din Botoșani, pentru construirea unei biserici. Primarul spune că nu a fost necesară consultarea opiniei publice, unul dintre aleși completând apoi că decizia administrativă reprezintă voința lui Dumnezeu.

Întrebat de consilierul USR Raluca Curelariu dacă locuitorilor li s-a cerut părerea cu privire la edificarea unei biserici, primarul Cosmin Andrei a răspuns că obiectivul era deja inclus în Planul Urbanistic Zonal.

„Pe Șoseaua Iașului sunt prevăzute mai multe obiective. Aceste obiective se referă și la grădiniță, biserică, spații verzi. Au fost aprobate atunci când s-a solicitat transferul de proprietate. În zonă nu este nicio biserică care să deservească o comunitate majoritar creștin-ortodoxă, eu așa consider. Iar prezența enoriașilor, botoșănenilor, în curțile bisericilor atunci când sunt evenimente, în zile de sărbătoare, cred că nu mai are nevoie de nici o explicație și nici un sondaj dacă sunt de acord botoșănenii sau nu cu această biserică și aceasta este părerea mea. Acest obiectiv face parte din planul care a fost aprobat pentru această zonă, așa cum a fost gândit inițial”, a spus Cosmin Andrei.

„Dumnezeu lucrează prin oameni. Despre casa Domnului nu este bine să punem la îndoială sau discuții dacă este oportună sau nu sau cine o dorește. O dorește Dumnezeu. Și dacă ea a apărut pe ordinea noastră de zi, grație unor oameni, înseamnă că Dumnezeu a vrut și a lucrat prin acei oameni. Deci Dumnezeu dorește ca acolo să existe casa lui”, a completat consilierul PSD Marius Rogojinschi. Intervenția acestuia a provocat râsete în plen.

Darea în folosință a terenului către Protopopiat se face pe o durată de 25 de ani, amplasamentul urmând a fi predat în termen de 30 de zile de la adoptarea deciziei.

Proiectul de hotărâre a întrunit 16 voturi „pentru” și șase abțineri.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Covid-19 se răspândește alarmant în județul Botoșani. Apelul DSP către populație

astăzi, 12:10
517

Răspândirea virusului Covid-19 ia amploare în județul Botoșani, unde sunt depistate zilnic peste 30 de noi cazuri de infectare, transmite Direcția de Sănătate Publică (DSP).39 d...

Unul din cinci permise suspendate de polițiști a fost restituit după contestarea măsurii în instanță

astăzi, 11:34
234

Tot mai mulți botoșăneni contestă măsura suspendării permisului de conducere, în contextul amplificării acțiunilor de control în trafic. De la începutul acestui an, aproximat...

Bărbat reținut după ce a agresat sexual o minoră lipsită de apărare

astăzi, 10:54
306

Un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația că ar fi agresat sexual o minoră de 17 ani, informează Inspectoratul de Poliție Ju...