Tabuleac, nemultumit de starea apartamentelor din sistemul de protectie a copilului din Dorohoi

Tabuleac, nemultumit de starea apartamentelor din sistemul de protectie a copilului din Dorohoi
Angela Curelaru, luata la intrebari de consilierii judeteni, dupa ce Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani a solicitat suplimentarea organigramei cu inca 40 posturi contractuale.

Consilierul judetean PD-L Rodica Hutuleac a vrut sa afle, in plenul sedintei de Consiliu Judetean de marti, de ce la nivel de institutie sunt 140 de posturi neocupate si daca s-au organizat sau nu concursuri pana acum.

Hutuleac a dat de inteles ca managementul practicat in cadrul institutiei lasa de dorit.

Angela Curelaru, sefa DGASPC, a specificat ca nu mai sunt decat 66 posturi vacante si ca la fiecare 2-3 luni au fost ocupate o serie de posturi publice.

Au mai ramas posturi vacante fiindca fie candidatii nu au promovat concursul, fie nu indeplineau conditiile legale. Sunt functii publice ce necesita o vechime de minimum 9 ani. Nu pot fi modificate aceste conditii conform legii, iar functiile publice nu pot fi transformate in posturi contractuale. Vom organiza concursuri si anul acesta, a precizat Angela Curelaru.

Cele 40 de posturi solicitate sunt contractuale, pentru apartamentele din Dorohoi, in care stau tineri institutionalizati.

La randul sau, presedintele CJ Botosani, Mihai Tabuleac, a precizat ca a vizitat cele 33 de apartamente achizitionate in cadrul a doua proiecte, respectiv Casa mea si Micul Print, 12 dintre acestea fiind inca neocupate.

Pentru a se ocupa toate este nevoie sa aprobam proiectul. Nu am fost foarte incantat de starea lor. Este nevoie de mai multa atentie si sa cheltuim un pic mai putin, a precizat Mihai Tabuleac. In cele din urma, proiectul a fost aprobat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
110

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
64

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
70

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...