Sute de politisti botosaneni vor asigura buna desfasurare a alegerilor europarlamentare

Sute de politisti botosaneni vor asigura buna desfasurare a alegerilor europarlamentare
Peste 700 de poliţişti botoşăneni vor asigura paza secţiilor de votare in judeţ!

Şeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Petre Tobă, a cerut tuturor structurilor de poliţie din ţară să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor europarlamentare.

Aceste măsuri urmăresc asigurarea bunei derulări a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor în această perioadă. În perioada 06-07 iunie 2009, peste 700 de poliţiştii botoşăneni vor acţiona pentru a asigura paza unor secţii de votare constituite la nivelul judeţului, pentru asigurarea măsurilor de odine şi linişte publică în perioada desfăşurării procesului electoral precum şi pentru intervenţie, conform competenţelor, atunci când situaţia o va impune, se arată într-un comunicat al IPJ Botoşani.

Având în vedere particularităţile derulării procesului electoral, experienţa din anii precedenţi, precum şi numărul mare de sesizări din mass-media privind posibile încălcări ale prevederilor legale în domeniu, prin execitarea de mai multe ori a dreptului la vot de către diverşi cetăţeni în grupuri organizate, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea unor asemenea fapte, la nivelul judeţului Botoşani au fost dispuse măsuri în consecinţă.

În conformitate cu prevederile art. 57 ind.2, lit.a din O.U.G. 109/2005 privind transporturile rutiere, modificată şi aprobată prin Legea nr.102/2006, constituie contravenţie, dacă nu sunt considerate infracţiuni potrivit legii penale, "efectuarea transportului rutier sau activităţilor conexe acestuia fără a deţine documentele prevăzute de lege" şi se sancţionează, în cazul operatorilor de transport rutier cu amendă de la 20.000 lei la 25.000 lei, iar în cazul conducătorului auto sancţiunea este amenda cuprinsă între 10.000 lei şi 15.000 lei.

Atragem atenţia că, potrivit prevederilor art.22 ind.5 din Legea nr.33/2007 privind, organizarea si desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, "fapta unei persoane de a vota fără a avea drept de vot ori de a vota de două sau mai multe ori" constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

De asemenea, şi tentativa se pedepseşte de către acelaşi act normativ, se precizeaza in comunicatul IPJ Botosani, remis redactiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
2

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
68

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
289

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...