Suspiciuni de management defectuos la DSPSA

Suspiciuni de management defectuos la DSPSA

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei s-a arătat extrem de nemulțumit de modul în care înțelege directorul Eugen Țurcanu de la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, să gestioneze activitatea instituției.

Din momentul în care piscina de la Cornișa a fost închisă și reprezentanții parcului de agrement au fost amendați, edilul municipiului a declarat că nu înțelege de ce unele persoane nu înțeleg că legea trebuie respectată de toată lumea.

Noi ca municipalitate facem tot posibilul să ne conformăm normelor pe timp de pandemie, înființăm centre de vaccinare, le dotăm, le punem în funcțiune, dar pe de altă parte avem entități din subordinea noastră care sunt sancționate tocmai pentru că nu respectă prevederile pe care Guvernul sau autoritățile județene ca să prevenim răspândirea acestui virus. Aceste sancțiuni care au fost aplicate conduc la cheltuirea banului public, conduc la suspendarea unei activități unde avem angajați plătiți din banul public, pentru că repet, parcul Cornișa nu este o unitate profitabilă, este subvenționată din bugetul local, subvenția merge cu precădere înspre partea salarială, care este destul de împovărătoare pentru bugetul local. Acolo trebuie aplicate niște decizii în acord cu respectarea cheltuirii judicioase a banului public”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Edilul municipiului consideră că eventualele sancțiuni aplicate celor de la DSPSA, vor fi cercetate în cadrul unei comisii de cercetare disciplinară.

În ceea ce privește managementul defectuos de la DSPSA, am solicitat încă de pe vremea când eram viceprimar, o situație a numărului de dosare din instanță și cuantumul cheltuielilor de judecată. Acest director a acționat sau a luat decizii care s-au soldat cu plata cheltuielilor  de judecată din bugetul unității. Aceste cheltuieli nu au fost puține, numărul de dosare nu este mic și trebuie să analizăm dacă avem de-a face cu un management defectuos acolo și cu un manager care nu știe să coordoneze colectivul. Vom face o analiză atentă la DSPSA, pentru că sunt multe dosare care vizează în special relațiile de muncă”, a mai completat primarul Andrei.

În replică, directorul Eugen Țurcanu, a declarat că se va supune oricărui control venit chiar și din partea Primăriei.

Domnul primar poate să declare orice. Din politețe nu i-am răspuns acuzelor lansate. Eu, în calitate de director, voi continua să construiesc în cadrul direcției, atât la Cornișa, la stadion și la Sala Polivalentă. În ceea ce privește numărul de dosare, vreau să vă spun că acestea există într-adevăr, pentru că unii angajați nu înțeleg să-și respecte locul de muncă. Refuză să poarte echipamentul de lucru care este pus la dispoziție de angajator. Le este rușine. Îi prind băuți la serviciu, le pun alcool testul și ei îmi spun că au băut ceai. Când vin la angajare, au ochii umeziți în momentul când semnează contractul de muncă și după câteva luni li se pare că echipamentul miroase și pur și simplu refuză să-l poarte. Prin urmare sunt nevoit să apelez la căile legale, iar cei care greșesc plătesc. Încă de acum 4 ani, sunt câteva elemente care fac zarvă în unitate și doresc cu tot dinadinsul să creeze o atmosferă tensionată. Umblăm așa ca la vânătoare, să căutăm peste tot vinovați. Eu încerc să țin un management sănătos și profesionist”, a declarat directorul DSPSA, Eugen Țurcanu.

 

Spune-ne opinia ta