Proiect curajos: Surse locale de apă la Flămânzi

Proiect curajos: Surse locale de apă la Flămânzi

Reprezentanții Primăriei orașului Flămânzi au finalizat și depus studiile în vederea finanțării extinderii sistemului de alimentare cu apă în oraș, dar și în satele Chițoveni și Prisăcani.

După cum a declarat primarul Dan Oloeriu, este vorba de construirea a trei surse locale de apă, prin captarea unor puțuri verticale, dar și prin construirea stațiilor de pompare și a rețelei de distribuție.

Este vorba de captarea Chițoveni – Est pe o suprafață 14 hectare unde vor exista 6 puțuri verticale, captarea Chițoveni – Vest pe 22 de hectare cu 8 puțuri cu o adâncime de 10-12 metri cu un debit estimat de 2,6 l pe secundă. Va mai exista încă o zonă de captare, vorbim de Captarea Stejaru, pe o suprafață de 1,4 ha cu 5 puțuri verticale, a mai precizat primarul Dan Oloeriu.

Tot în cadrul acestui proiect se vor construi stații de pompare și tratare a apei plus două rezervoare de înmagazinare a apei. Rețeaua de distribuție va avea o lungime de 38 de km, 22,87 km în Flămânzi și 15,23 km în satele Chițoveni și Prisăcani.

 

Spune-ne opinia ta