Statistic stăm bine la sistemele de irigații

Statistic stăm bine la sistemele de irigații

Reprezentanții Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare au planuri îndrăznețe în ceea ce privește pregătirea sistemului de irigații de la nivelul județului.

Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Botoșani are în funcțiune în acest moment 5 stații de pompare și una de repompare. Funcționarea acestor stații poate asigura apă pentru irigații către beneficiari prin intermediul a 17,5 km de canale de aducțiune și a trei bazine de aspirație, declarat Liviu Ștefan, directorul îmbunătățirilor funciare botoșănene.

Amenajarea Horia-Liveni- Manoleasa are o suprafață netă amenajată de peste 6000 de hectare, dar în acest moment suprafața pregătită pentru irigat este de doar 2880 de hectare, în timp ce la Amenajarea Ripiceni – Stânca, din cele 3005 hectare amenajate pentru irigat, suprafața pregătită efectiv este de 1812 ha.

Și la nivelul Amenajării Havârna-Tătărășeni din cele 800 ha de suprafață netă amenajată, numai 200 de hectare sunt pregătite pentru irigat. La nivelul amenajărilor Movileni – Havârna, dar și cea de la Curtești, suprafețele amenajate sunt pregătite în totalitate pentru fi supuse irigațiilor.

 

Spune-ne opinia ta