Stațiile de irigații din județ, vizitate de prefectul Dan Nechifor

Stațiile de irigații din județ, vizitate de prefectul Dan Nechifor

Schimbările climatice fac ca în județul Botoșani să coexiste zone afectate de ploi și vânt puternic cu altele ce riscă să fie afectate de secetă. De aceea, prefectul Dan Nechifor a vizitat, joi, stațiile de pompare a apei în sistemul de irigații din județ.

Alături de autorități locale și de beneficiari, de specialiști în îmbunătățiri funciare și de la Direcția Agricolă, prefectul a fost la stația Bold, comuna Manoleasa, stația Lehnești, din comuna Ripiceni, precum și la stația Stânca de la Stânca - Costești. Reprezentantul guvernului în teritoriu a găsit toate cele trei instalații funcționând și livrând apă conform contractelor cu organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații.

Stația Lehnești necesită suplimentarea cu o pompă, ceea ce angajații filialei teritoriale de îmbunătățiri funciare l-au asigurat pe prefect că se va face în perioada imediat următoare.

„Sunt patru organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații în județ dar există demersuri pentru înființarea unei a cincea astfel de asociații, urmând, dacă procedura se va finaliza, să se extindă suprafața irigată la Botoșani. Se ia în calcul o prelungire în amonte de Bold, urmând să se intre cu apă pe canalul Manoleasa-Liveni.”, a declarat prefectul Dan Nechifor. 

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
161

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
39

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
238

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...