Stadionul Municipal din Botoșani va fi modernizat cu fonduri provenite prin Compania Națională de Investiții. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului, Cătălin Flutur, potrivit căruia obiectivul a fost inclus pe lista de finanțare pe 31 decembrie 2019.
„A fost prins exact cu funcțiunea pe care am vrut-o. Suma va fi stabilită de studii și proiectanți”, a precizat Cătălin Flutur.
Noua arenă ar urma să aibă 8.000 de locuri, deci cu peste 200 de locuri mai mult decât în prezent, va fi acoperită, și va arăta în ca una englezească. Ca stil și arhitectură, proiectul seamănă foarte mult cu cel al arenei pe care joacă FC Liverpool, cunoscutul Anfield Stadium, dar care are 54.000 de locuri. Evident, este diferență de proporții, dar pare că Anfield Stadium ar fi fost modelul de inspirație al proiectantului.
Dacă nu se va mai interveni în proiect, noul Municipal nu va mai avea pistă de atletism, ceea ce va face ca tribunele să fie mai aproape de teren. Se vor mai păstra doar instalația de nocturnă, precum și cea de încălzire a gazonului, urmând însă a se mai construi câteva clădiri adiacente, amenajări comerciale, și, evident, locuri de parcare.
Potrivit estimărilor finanțatorului principal, Valeriu Iftime, costurile arenei ar fi în jur de 15 milioane de euro, iar proiectul a fost realizat încă din 2015, de o echipă a Institutului de Arhitectură București. Aceasta a fost condusă de profesorul universitar Emil Barbu Ionescu, cel care, de altfel, a și prezentat public proiectul pentru noul stadion.
Municipalul are o suprafață de 31.674 m², cu o capacitate de 7.782 de locuri, toate pe scaune. Stadionul beneficiază de nocturnă, inaugurată în Septembrie 2014, la un meci cu Dinamo București, meci câștigat de botoșăneni cu 3-2, iar până acum a fost supus renovării de trei ori, în 2008, 2009 și 2013.
În prezent, CNI lucrează la 3 stadioane noi, respectiv Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, pe care se vor juca meciurile de la Euro 2020, în timp ce la un al patrulea stadion care trebuia construit pentru Euro 2020, cel al echipei Dinamo, există probleme cu amplasarea construcţiei pe vechiul velodrom din complexul sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare.
CNI este o societate comercială pe acțiuni, înființată în anul 2001, care funcționează sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT). Programele Companiei Naționale de Investiții vizează construcția de săli de sport, consolidarea și reabilitarea sălilor de sport construite înainte de anul 2000, construirea de bazine de înot și de patinoare artificiale, precum și construire și reabilitare de așezăminte culturale. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autoritățile publice locale.