Sorescu, increzator in statutul de inalt functionar public pe care il detine!

Sorescu, increzator in statutul de inalt functionar public pe care il detine!

 Gheorghe Sorescu, prefectul judetului Botosani  

Intelegerea de la centru nu se potriveste cu cea din targ. Adica din Botosani!

Cu privire la faptul ca la nivel central ar exista o intelegere conform careia prefectii se vor numi politic, in functie de partidul care detine sefia Consiliului Judetean, prefectul Gheorghe Sorescu inclina sa nu dea crezare acestor zvonuri.

Legat de impartirea posturilor, le iau drept niste informatii de presa, pentru ca nu stiu in ce masura sunt verificate. Fara sa fiu acuzat de un anumit subiectivism, sunt pe langa lege. Deocamdata prefectul este inalt functionar public, este apolitic, neavand o implicare partizana. In conditiile in care, sa spunem ca legea ar suporta modificari si prefectul ar fi numit politic, atunci este o cu totul alta problema, a declarat actualul prefect al judetului Botosani, Gheorghe Sorescu.

In conditiile in care prefectul ar fi numit pe criterii politice, cu siguranta ca el va face politica partidului din care provine, crede Sorescu.

Sigur, daca legea suporta modificari, ne vom afla in alta situatie. Dar, in momentul de fata, suntem in situatia aceasta: prefectul este apolitic, este numit printr-un concurs, este inalt functionar public, deci discutam in conditiile actuale, a precizat prefectul de Botosani.

Indiferent de situatie, Sorescu nu isi face prea mari probleme, intrucat, spune el, isi pastreaza statutul de inalt funtionar public.

Probabil ca se va aplica principiul mobilitatii, care opereaza o data pe an si sigur ca mi s-ar oferi, intr-o atare situatie, o alta functie de inalt functionar public care poate sa fie: prefect, subprefect, secretar general la Guvern sau inspector guvernamental, spune Sorescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
93

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
55

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
56

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...