Șoferii semnalează probleme la noul sens giratoriu din municipiul Botoșani - FOTO

Șoferii semnalează probleme la noul sens giratoriu din municipiul Botoșani - FOTO

Un nou sens giratoriu, într-o intersecție aglomerată a municipiului Botoșani, creează deja dispute între șoferi, iar unii dintre ei semnalează faptul că, pentru a rezolva o problemă, municipalitatea a creat altele în loc.

Este vorba despre noul sens giratoriu amenajat la intersecția străzii Primăverii cu Bulevardul George Enescu, unde întoarce tramvaiul, zonă cunoscută și Capătul liniei 1. De câteva zile, municipalitatea a amenajat un sens giratoriu temporar, cu balize, reprezentanții administrației locale dorind în acest fel să testeze utilitatea, dar și funcționalitatea și, mai ales, eficiența acestui demers. 

Dificultatea acestei zone este dată și de faptul că prin mijlocul sensului giratoriu circulă tramvaiul, fapt care dă mari bătăi de cap șoferilor, mai ales la orele de vârf. 

Un cititor Știri.Botoșani.Ro, care luni a circulat în zona intersecției, spune că sensul giratoriu proaspăt amenajat a creat și probleme noi:

"După cum se vede în imagini, au rezolvat problema celor care voiau să facă la stânga, dar au creat două noi:

1.Trecerile de pietoni sunt prea aproape de sens, astfel încât atunci când se acordă prioritate la pietoni toată intersecția se blochează;

2.După modelul intersecției de la Bazar, tramvaiul nu are pe unde circula decât prin sens, dacă are loc de mașinile care blochează sensul... și cum nu ai unde da cu spatele, că - deh, tramvaiul are prioritate, ... se stă".

Vă oferim mai jos imaginile transmise de cititorul nostru. Dumneavoastră v-ați confruntat cu aceste probleme?














 

 

Spune-ne opinia ta