De la 1 septembrie, programul Serviciilor de Pașapoarte revine la normal

De la 1 septembrie, programul Serviciilor de Pașapoarte revine la normal

Peste 1.285.000 de pasapoarte au fost eliberate in perioada ianuarie - august 2018, cu 24% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Cele mai multe cereri depuse in primele 8 luni ale acestui an au fost pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice, 958.592, reprezentand o crestere cu 33% fata de anul trecut. Numarul cererilor pentru pasapoartele simple temporare a fost de 326.897, insemnand o crestere de 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"In perioada de varf, reprezentata de lunile iulie si august, serviciile publice comunitare de eliberare a pasapoartelor au avut program prelungit de lucru cu publicul. Incepand cu data de 1 septembrie a.c., programul de lucru cu publicul va reveni la normal, respectiv in intervalul orar 08.30-16.30, de luni pana vineri, cu mentiunea ca intr-una dintre aceste zile ghiseele de primiri si eliberari documente vor functiona in intervalul 08.30-18.30. Ziua in care programul va fi prelungit cu 2 ore este stabilita de fiecare serviciu judetean in parte, in functie de necesitati", au precizat reprezentantii MAI.

Accestia precizeaza ca cetatenii au la dispozitie mai multe modalitati de plata a taxelor pentru eliberarea pasapoartelor:

-la casieriile unitatilor CEC Bank;
-prin mandat postal la orice Oficiu Postal;
-online, in sistem internet banking, prin virament catre conturile deschise de Institutiile Prefectului;
-de la orice banca la care cetateanul are deschis un cont bancar, prin virament catre conturile deschise de Institutiile Prefectului;
-la casieriile deschise in sediile Institutiilor Prefectului din fiecare municipiu resedinta de judet, respectiv municipiul Bucuresti.

Pentru depunerea cererilor de pasapoarte, MAI recomanda cetatenilor sa faca programare online pe site-ul www.epasapoarte.ro, caz in care persoanei i se va comunica o ora la care sa se prezinte la ghiseu, timpul de asteptare fiind zero.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Imagini virale: Au vopsit balustradele podului cu tot cu mașinile parcate sub el, dar și cu cele din trafic

Sâmbătă, 21 Mai 2022
374

Celebrul „Dorel” s-a întors și a dat din nou lovitura. Și nu singur, ci cu o întreagă echipă care a reușit să vopsească balustradele podului de la Otopeni cu tot cu maș...

Iulian Rotariu, pe primul loc în The Track Namibia

Sâmbătă, 21 Mai 2022
102

Iulian Rotariu a trecut și sâmbătă primul linia de sosire, cu un avans de șase minute față de principalul adversar, elvețianul Marco Jaeggi. Este a doua etapă câștigată de colegu...

Studenții vor putea face și cursuri online din toamnă. Cîmpeanu: OUG va fi adoptată miercuri

Sâmbătă, 21 Mai 2022
133

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va crea baza legală astfel încât învăţământul unive...