Șoferii ar putea răsufla ușurați: Se scot liniile de tramvai și din celelalte zone din Botoșani!

Proiectul care prevede scoaterea din funcțiune și casarea liniilor de tramvai este pus pe masa consilierilor locali ai Primăriei Municipiului Botoșani, care se vor întruni în ședință ordinară pe data de 29 august.

Procesul de scoatere a șinelor de tramvai a început în vara anului 2022 cu strada Primăverii care, la acea vreme, a fost împărțită pe două tronsoane pentru a nu încurca traficul foarte tare. 

Urmează Calea Națională, cel mai lung segment de drum din municipiul Botoșani și care cauzează bătăi de cap și nervi șoferilor care circulă pe acest drum.

Cea mai afectată porțiune este în zona Industrială, unde de multe ori dalele de tramvai au sărit.

Pe 29 august consilierii locali se întrunesc în ședința ordinară aferentă lunii august. Pe ordinea de zi se află și proiectul care face referire la trecerea din domeniul public al Municipiului Botoșani în domeniul privat al Municipiului Botoșani al bunurilor „Linie-Traseu-cale-rulare A” și „Rețea contact A-cablu cupru” pentru scoaterea din funcțiune și casare.

Mai exact, este vorba despre linia de tramvai de pe Calea Națională și strada Ion Pillat cu o lungime de 11,6 kilometri.

Dacă proiectul trece de votul consilierilor, dalele de tramvai ar urma să fie scoase abia după ce primarul Cosmin Andrei va emite autorizație de demolare, dar care va trebui să fie obținută de șeful Serviciul Edilitare.

Calea de rulare și cea de cablu au fost puse în funcție în anul 1992, iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Thursday, 19 September 2024

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

Thursday, 19 September 2024

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

Thursday, 19 September 2024

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...