Societatea MBB, acuzata de fals in acte - Costel Bidasca promite ca va clarifica situatia!

Societatea MBB, acuzata de fals in acte - Costel Bidasca promite ca va clarifica situatia!
Situatie atipica in administratia judetului! Desi nu a nins mai deloc in aceasta iarna, problema deszapezirii da mari dureri de cap sefilor judetului!

In urma cu o saptamana, o scrisoare adresata Consiliului Judetean facea referire la faptul ca cele doua firme care au castigat licitatia in problema deszapezirii, respectiv MBB Constructii si SC Drumuri si Poduri SA Botosani, nu detin utilajele necesare, cel putin nu pe cele declarate in actele oficiale, pe propria raspundere.

Astazi, o alta adresa, inaintata de SC Tanger SRL Botosani, una dintre firmele care a avut intentia sa participe la licitatie, catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga Botosani, Institutia Prefectului Botosani, Consiliul Judetean, Directia Judeteana de Drumuri si Poduri si Departamentul National de Anticoruptie, semnaleaza ca in urma verificarilor efectuate pe data de 15-16 decembrie 2008, firmele in cauza detin doar 10 utilaje din cele 35, cate au declarat ca au, pe propria raspundere.

Se observa clar ca utilajele solicitate conform negocierii, fara publicarea unui anunt, ofertate de catre SC MBB Constructii SRL nu exista faptic, iar documentele si informatiile prezentate pe propria raspundere in cadrul procedurii sunt false. Ca urmare, la aceasta data nu se poate interveni pentru combaterea poleiului, interventie ce se face simultan pe toate drumurile, conform instructiei de iarna, iar in caz de inzapezire nu exista utilaje de interventie, arata in respectiva adresa administratorul SC Tanger SRL Botosani.

Potrivit art. 292 din Codul Penal, declararea necorespunzatoare adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani, se mai arata in adresa.

SC Tanger SRL Botosani a anexat si 4 procese verbale de inspectie a utilajelor in baze, incheiate intre reprezentantii CJ, DJDP si SC MBB Constructii SRL Botosani. Din comisie au facut parte inginerul Stelu Haiduc (responsabilul Bazei Trusesti), ing. Paul Smit (responsabil Baza Saveni), ing. Gabriel Pitorac (responsabil Baza Botosani), ing. Marius Bidascu (responsabil Baza Dorohoi), ing. Sorin Lazarescu, ca reprezentant al CJ Botosani, la receptie participand si reprezentantul MBB Constructii SRL si SC Drumuri si Poduri SA Botosani, ing. Nicolae Apreutesei.

Baza Dorohoi si Botosani - utilajele prezente in baza nu sunt suficiente, comisia dispunand societatilor prestatoare sa execute lucrarile de deszapezire cu utilajele din dotare si sa completeze parcul auto conform caietului de sarcini pana la data de 20 decembrie a.c.

Baza Saveni - un singur autogreder, fara operator, membrii comisiei apreciind ca utilajele sunt insuficiente si ca nu se poate actiona pentru combaterea zapezii si a poleiului. Societatile prestatoare s-au angajat sa execute lucrarile fara obiectii, dar au facut totusi observatia ca SC Drumuri si Poduri SA Botosani a retras utilajele in data de 16 decembrie. SC MBB Constructii s-a angajat ca le va inlocui la o data ulterioara.

Baza Trusesti - nu era nimic de inventariat.

 

Prefectul judetului Botosani, Gheorghe Sorescu: Contractele acestea trebuie sa fie foarte serioase. Nu ne putem juca de-a iarna. Uite iarna, uite utilajele, nu sunt utilajele. Suntem in situatia fericita ca nu am avut zapada, dar chiar azi am primit ultima avertizare meteorologica si vremea va intra intr-un proces de racire. Atunci, sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem in situatia in care avem polei sau zapada si sa nu avem utilaje. Tot cei de la CJ care au acceptat contractul in forma aceasta si nu au luat masuri sunt pasibili la un moment dat de niste consecinte de suportare a unor rigori Voi discuta cu domnul Mihai Tabuleac, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Dansii sunt responsabili de incheierea contractului, noi trebuie sa fim siguri ca avem utilaje cum prevede contractul pentru situatii de urgenta. In caz de ceva, eu sunt primul care raspunde si trebuie sa am garantia ca avem cu ce interveni si ca utilajele fac fata!

 

Costel Bidasca, patronul SC MBB Constructii SRL Botosani, aflat in aceste zile in Germania, a declarat ca asociatul sau de la SC Drumuri si Poduri SA Botosani a retras utilajele si de aceea acestea nu sunt conform caietului de sarcini.

Nu am dat nicio declaratie pe propria raspundere. Saptamana viitoare ma voi intoarce in tara si voi clarifica situatia, a declarat telefonic Costel Bidasca.

In sarcina societatilor prestatoare de servicii de deszapezire cade intretinerea a 660 km de drum judetean.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
43

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
210

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
122

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...